Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '13

 
Kategori
Magazin
 

‘Umutsuz Ev Kadınları’ ipten kurtuldu ama…

‘Umutsuz Ev Kadınları’ ipten kurtuldu ama…
 

Dizileri kurtarmayı adeta misyon edinen FOX TV, Show tarafından gözden çıkartılan ‘Lale Devri’ne yaşam fırsatı tanıdıktan sonra Kanal D’nin ‘İntikam’ uğruna harcadığı ‘Umutsuz Ev Kadınları’na da umut oldu.

Kadere isyan ile aşka yakılmış ağıtların arasına sıkışıp kalmış genç bir adamın pişmanlıklarını anlatan ‘Bir Aşk Hikâyesi’ ve kadrosunu Özcan Deniz, Ece Uslu, Yavuz Bingöl gibi isimlerden oluşturan ‘Karagül’ dizilerini yayına sokmaya hazırlanan FOX TV’de, kendisini dışlayan kanalına nispet edercesine iyi bir başlangıç yapan ‘Umutsuz Ev Kadınları’, üst üste yayınlanan yeni bölümleriyle takipçilerinin de yüzünü güldürdü.

Bize de reyting darağacının ipinden dönen diziyle ilgili birkaç söz edip izleyici görüşlerini aktarmak düştü.

***

En son ‘Adını Feriha Koydum’da Emir’in babası Ünal Sarrafoğlu’nu canlandıran Murat Onuk’la, ‘Asi’ dizisi ve birçok tiyatro oyunuyla tanınan Tülay Günal’ı da kadrosuna katan yapıma izleyicilerden gelen tepkiler, hem diziye sahip çıktığı için FOX TV’ye teşekkür mahiyetinde, hem de hafta sonlarına keyif kattıkları için ‘Umutsuz Ev Kadınları’ ekibine…

Tülay Günal’ın Gül Çıkmazı’na yeni taşınan esrarengiz komşu Suzan’ı, Murat Onuk’un da onun jinekolog eşi Ender’i canlandıracağı ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın yeni kanalında ışıl ışıl parladığını vurgulayan yorumlar, kaliteli bir dizinin ipten kurtuluşuna karşı ekran başındakilerin gösterdiği hassasiyeti yansıtmakta.

Öte yandan dizilerin özetlerle uzatılmaması da seyirciyi fazlasıyla memnun etmiş. Özetlerin uzunluğundan yeni bölümü izlemeye istek kalmıyordu ne de olsa. Yayınlarını neredeyse reklam arası diziye çeviren FOX TV’nin bunu fark etmiş olması ve düzeltmeye gitmesi yerinde bir gelişim.

Gerçekten de reytinglerden ziyade izleyici memnuniyetine endeksli olmak, kanal saygınlığı bakımından önemli bir ayrıntı. Antrparantez; takipçilerini memnun eden ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın durumuna bakıp, keşke üç oyuncusu ATV’de başlayacak olan ‘Tatar Ramazan’a transfer olan ‘Kayıp Şehir’in de elinden tutan çıksaydı dememek elde değil.

Dolayısıyla başarılı bir uyarlama olan ‘Umutsuz Ev Kadınları’nı, ‘Lale Devri’nin ve ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’un öncesinde yayınlayarak hem izleyiciyi memnun eden, hem de yarattığı farkla kendini öne çıkartan FOX TV’yi bu yaklaşımından dolayı kutlamak gerek.

 

İntihar sahnesi böyle verilmemeliydi!

Ancak tüm bu olumlu yönlerinin dışında izleyiciden ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın son bölümündeki intihar girişimi sahnesine de tepki var.

Kendisi ipten kurtulurken, Kudret’i kaybetmenin hayal kırıklığını yaşayan Emel karakterini çaresizliğin bunalımıyla intihar seçeneğine sürükleyen yapımda Emel’in tabureye çıkışı, ipi boynuna geçirişi ve kendini sallandırması ekran başındakileri bir hayli tedirgin etmiş.

Bunun ailecek ekran başında olunan bir saatte böylesine net biçimde verilmesinin, küçük çocukları taklide özendirebileceği eleştirileri ağır basmakta. Sevginin olmadığı yerin cehenneme dönüşeceği sözleri eşliğinde verilen intihar canlandırmasının, çocukları ya da aşkta aradığını bulamayanları ne derece özendireceğini bilemeyiz ama bu anların aşama aşama aktarılmasının rahatsız edici olduğu kesin.

***

Bu olumsuzluğun dışında bir de Zeliş’in kendisini her fırsatta aldatan Kudret’in sevgi sözlerine kanıp gelin yatağına eski kocasıyla girmesini hoş karşılamayanlar mevcut… Zeliş’in Haluk’la evliliğini sürdürüp hovarda Kudret’e dersini vermesi istenmekte. Zorla güzellik olmaz ama baştan beri kaçamaklara meyilli Kudret’ten de Zeliş’i mutlu edecek iyi bir koca çıkmaz.

Her karakteri birbirinden şirin olan, kuğular ve dokuz katlı pastadan vazgeçen Yasemin’le izleyiciyi çocuksu duygulara sürükleyen ve gerçek sevginin masumiyetiyle her yerin güzelleşebileceğini gösteren ‘Umutsuz Ev Kadınları’yla ilgili sözümüz şimdilik bu kadar.

Neticede gelişimin nasıl olacağı senaryonun takdiri… Yine de, yeni bir başlangıç yapmış olan dizinin beğeniyle izlenmesi ve başarısının devamı noktasında, saptamaların dikkate alınmasında fayda var.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..