Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Umutvar" olalım

"Umutvar" olalım
 

Son günlerde ruhumu daraltan olaylar, sözler beni iyiyce karamsarlığa sürüklemişti. Bir dostum var, "koşulsuz sevgi emekçisi", "iflaholmaz umutvar", adını Polyanna koyduk , blogunun adı da öyle, böyle daraldığım anlarda ona sığınırım, onu iyimser sözlerine.

Polyanna karamsarlıktan nefret eder, yasaktır ona karamsarlıktan sözetmek, çok kızar, karşısındaki kim olursa olsun, hiç acımaz azarlar hemen. Asla izin vermez olumsuz konuşmalara, yazılara."Çağırma!" der, "Söyleyip söyleyip te çağırma şu kötülükleri.Bir yazı göndermiş kendi düşünceleriyle, birebir örtüşen."Beni dinlemiyorsunuz bari şu yazıyı okuyun diyor.Nil Gün'ün Çekim Yasasi kitabini okudunuz mu? "Hayatimiza hayir dedigimiz seyleri ne çok çektigimizin farkinda misiniz? Neye hayir diyorsak, neyi yargiliyorsak onu hayatimiza çekiyoruz. Dünyada "Savasa Hayir!", " Uyusturucuya Hayir!", "Acliga Hayir!" kampanyalari düzenleniyor. Ama savaslar da, uyusturucu da açlik da ayni hizla artıyor. Neden?Cekim yasasi neye odaklanirsak onu hayatimiza cekecegimizi söylüyor.Istemedigimiz seylere, ona direnmek ya da yenmek adina odaklandigimizda istedigimiz seylerin bize dogru akmasini engelliyoruz.

Eger savas karsitiysaniz bariş için çalisin. Eger acligaa karsiysanizz insanlarıin daha çok yiyecek bulmasi ve kendi yiyeceklerini temin eder hale gelmesi için calisin. Eger kötü politikacıiara karsiysaniz, rakibi için calisin. Aleyhinde propaganda yapilan nice politikacinin seçimi kazandigini görürüz. Aleyhinde propaganda yapilan nice sarkicinin, oyuncunun, mankenin fiyatini ve popülerligini artirdigini görürüz. Neden? Çünkü insanlar onlara odaklanmistir.Ne istiyorsaniz ona "Evet!" deyin. Evren sadece "Evet!" demesini bilir. Evet dediginiz seye odaklanın. Istediginiz seyin size akmasina izin verin. Bolluga evet deyin.Saglikli bedene evet deyin.Saglikli iliskilere evet deyin.Sevdiginiz isi yapmaya evet deyin. Bir sey daha:Sizden farkli düsünen, sizinle zit düsüncelere sahip insanlarin da istedikleri seye odaklanmasina izin verin. Onlarin fikirlerine karsi cikmaya calisirken kendi düsüncelerinize zit olan fikirlere odaklandiginizin farkinda olun. Tüm dünyayi istediginiz sekle sokmak için dogmadiniz.

Kendi dünyanizi seçtiginiz sekilde yaratmak, kendi özgünlügünüzü ifade etmek için dogdunuz. Baska insanlara da kendi seçtikleri dünyayi yaratmalari için izin verin." Sevgili Atatürk'çüler. Lütfen irticaya, çarsafa, din sömürüsüne, türbana, AKP'ye odaklanmayin. Bütün enerjinizi onlara gönderip onlarin büyümesine katkida bulunmayin. Lütfen sadece Atatürk'le ilgili en coskulu, en güzel, en basarili anilara odaklanalim. Atatürk'ün müthiş devrimlerine, fikirlerine, üstün sahsiyetine odaklanalim. Anitkabir'e gidelim. 15 Nisan'da kesin Anitkabir'e gidelim.

En mükemmel Atatürk fotograflarini yollayalim birbirimize. Sadece Atatürk'e odaklanalim. Laik, zengin, kalkinmis, herkesin mükemmel egitim aldigi, saglikli, mutlu, beraber bir Türk toplumuna odaklanalim. Kendi hayatimizin nasil olmasini istiyorsak ülkemizin de öyle olmasini hayal edelim. Sahip oldugumuz kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur.!

 
Toplam blog
: 98
: 742
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

Okuyan, gözlemleyen, yorumlayan, öğrenmeye ve öğrendiklerini uygulamaya çalışan; doğayı, insanları, ..