- Kategori
- Türk Mutfağı
'Urki hamburger' bence deneyin
adını ben koydum ama siz ne uygun görürseniz ...eyvallah derim
Evde kalanlardan ...
Malzemeler:
1+4/3Su bardağı haşlanmış nohut,
1orta boy havuç(rendelenmiş)
2yemek kaşığı kişniş,
1yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1orta irilikte kuru soğan (çok ince halka olarak doğranmış)
1/2 çay kaşığı zencefil
3dilim (bayat)ufalanmış ekmek
1/2su bardağı dövülmüş keten tohumu
1/2yemek kaşığı köri
1+4/2 elma (soyulup rendelenmiş)
1, 5 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
Hazırlanışı:
Derin bir kapta nohut, havuç, yumurta(hepsi), tuz (1tatlı kaşığı)köri, elma, kişniş, soğan ilavesiyle yoğrulur. Cevizden büyük parçalara ayrılıp üzeri düzlenir kızdırılan yağda arkalı önlü kızartılır, Marul arası veya herhangi bir tür salata yanında nefis olur. Deneyin hoşlanacaksınız. Eti sevmeyenlere müjde...