Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Dünya
 

"Uygunsuz Gerçek"

"Uygunsuz Gerçek"
 

Bu yazıyı hangi kategoriye koyacağımı epey düşündüm. Doğa mı, sinema mı, toplum mu, yoksa iklim değişimleri mi? En iyisi dünya olur diye karar verdim. Çünkü konu dünyayı ilgilendiriyordu.

Son ABD seçimlerini hatırlarsınız; Bush, rakibini son anda geçip ( Florida da oylar tekrar sayılmıştı ) ikinci kez başkan olmuştu. Rakibi Al Gore du. Seçimi dramatik biçimde kaybettikten sonra bütün ilgisini Küresel Isınmaya adamış. Gerçi 70'li yıllardan beri bu konuda çalışmaktaymış. Sonunda bu çalışmaları derleyip, bir konferansla film haline getirmiş: "Uygunsuz Gerçek"

Son aylarda sıkca konuşulan "Küresel Isınma" olgusunu çok güzel işlemiş ve anlaşılır biçimde herkesin ilgi ile izleyebileceği belgesel nitelikli bir film olmuş.

Küresel ısınmanın kaynağı malum CO2 gazı. Atmosferimizdeki CO2 gazı son yıllarda artmakta (sınır değer 3ppm) bu da dünyanın ısınmasına neden oluyor. Bu durum kutuplardaki eriyen buzlardan bitki örtülerine, çeşitli hayvanlardan suya muhtaç kalacak insanlara kadar bir çok alanı etkilemekte. Evet eminim sizler gazetelerde bu konu ile ilgili bir sürü makale okumuşsunuzdur. Burada ayrıntılara girmek istemiyorum. Özellikle baş aktör ABD ve Çin in bu konuda alacakları önlemler merakla bekleniyor. Ben burada şunun altını çizmek istiyorum. Bu filmi mutlaka izleyin ve Bush un yerine Al Gore un başkan olduğunu düşünün. Kanımca farkında değiliz ama bu dünyanın önemli bir kaybı. Belgesel filmi seyrettiğiniz de anlıyacaksınız.

Küresel ısınma adına alınacak önlemler, gelecek nesillere aktaracağımız en güzel miras olacak. Bu güzel dünya atalarımızdan bize miras, bizde en iyi şekilde geleceğe aktarmalıyız. Bireysel olarak ne yapabiliriz?

Bilinçli bir toplum olmalıyız.

Ağaç dikip, yeşili korumalıyız.

Enerji kaynaklarını en verimli biçimde kullanıp, tasarrufa önem vermeliyiz.
Evlerimizi, sıcak ve soğuğa karşı izole etmeliyiz. Klimayı mecbur kalmadıkça kullanmamalıyız.

Suyu kullanırken gereksiz (sabunlanırken, diş fırçalarken, bulaşık yıkarken vb ) akıtmamalıyız.

Şehirlerde yeşil alan yaratmalıyız. (yaratmayan yönetime tepki vermeliyiz)

Çocuklarımızı bu yönde eğitelim.

Birkaç önlem de siz bulabilirsiniz

EVET, BU DÜNYA HEPİMİZİN TEŞEKKÜRLER AL GOR

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..