Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '16

 
Kategori
Siyaset
 

"Vatansever"

Genleriyle oynanmış toplumumuzun bir kısmı maalesef her noktada ölçüyü kaçırmış durumda. Milli düşünerek toplumun her kesimi ile ortak tavır almak zorunda olduğumuz konularda bile, nefret kitlelerinin tavrı kendileri ile beraber herkese kaybettiriyor! Ders alınmak istenmeyen tarih bugün yaşadığımız herşeyi açıklıyor anlamak isteyene, fakat maalesef objektiflikten çok kalıplaşmışlıkların peşinden giderek "Yeter ki hükümet devrilsin de, Türkiye batsın sorun değil" diyen bir muhalefet anlayışıyla sürüklenip gidiyoruz.

Menderes; Atom Enerji Kurumu'nu kurdu. Nükleer enerjiye geçeceğim dedi! Kıbrıs meselesini halletmek üzereydi ki, kendini dar ağacında buldu!,

Özal; Musul'u geri almak istedi. Kürt açılımını başlattı! 1 sene geçmeden şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti!

Erdoğan; IMF'yi defetti. Dünyanın en büyük Havaalanı dedi. Nükleer santral, kanal projesi dedi. Başına gelmeyen kalmadı!

Maalesef bu tablo bahsini ettiğim nefret kesimlerinin zihninde bir ışık yakmıyor! Türkiye kadar sorun yaşamış başka bir ülke olmamasına rağmen, yaşananların tesadüflerin eseri olduğunu düşünmeye devam etmek istiyorlar!

Peki gözleri ile gördükleri halde, FAZLASIYLA ALENİ BİR ŞEKİLDE TÜM TÜRKİYE HALKININ ALEYHİNDE OLAN KONULARDA NEDEN SES ÇIKARMIYORLAR! İşte bu nokta çok enteresan.

Bakınız uzun vakittir başta Erdoğan olmakla beraber tüm Ak Parti kadrosu Merkez Bankası'na yükleniyor! Faizi düşürmeleri için baskı kuruyorlar. İki gün önce Merkez Bankası bu baskılara karşılık faizde 0,50 puanlık sembolik bir indirime gitti. Tabiiki bu indirim, adeta hiç indirim yapılmamış manasına taşıyacak nitelikteydi! Ardından Erdoğan tepki verdi ve "Bunu kabul etmiyoruz. Daha da düşürün" şeklinde tavır gösterdi.

Peki Chp'li vekiller ne söyledi?: " Faiz bizce az, daha da yüksek olmalı" Evet aynen bunu söylediler. Bunu söylerlerken de, halkın anlaması güç olan finansal ifadeler kullanarak sözde gerekçeler sunuyorlar. Hepsi de manipülatif, hepsi de gerçek bir temele dayanmayan nedenler!

Faizin yüksek olması demek! İşadamlarının yatırım yapamaması demektir! Yeni işçi alımı da yapamayacaklar demektir. Ardından iflaslar demektir. Vergiden kayıplar demektir. Bir memur veya işçi veya esnaf farketmeyebilir ama her kim banka aracılığı ile bir mal edinecekse, alın terini sektörün başındaki Yahudi patronlara fazladan hibe edecek demektir.

Daha iyi anlaşılması adına bir kaç örnekle desteklemek istiyorum. Bugün hangi bankaya giderseniz gidin, 36 ay vadeli 30.000 TL. tutarında kredi kullanırsanız, 36 ayın sonunda banka sizden 10.000.TL faiz alır! Yani 30.000 TL alır, 40.000 ödersiniz! Aynı krediyi Japonya'da kullanma şansınız olsaydı, sadece 1.000 TL faiz öderdiniz! Heleki çekeceğiniz daha büyük bir kredi olursa (10 yıllık ev kredileri gibi), bu fark alınan miktarin yüksekliğine oranla 150-200 bin ve hatta daha büyük rakamlara doğru gider! İşte böyle yüksek faizlerle Türkiye halkı yıllardır sömürülüyor.

Cumhuriyetin kurulmasından günümüze 50'den fazla Cumhurbaşkanı, Başbakan geldi geçti! Bu süreçte Türkiye toplamda 3 Trilyon dolara yakın faiz ödedi. Lütfen dikkat ediniz! Öyle Afrika ülkeleri gibi olmayan bir para değil! KAZANILMIŞ PARA, FAİZ OLARAK ÖDENDİ! 50'den fazla devlet başkanı geldi geçti ancak, bazı boğaz yalılarında oturan aileler var ki, onlar hep yerlerindeydi! Dededen toruna aktardıkları sistemleriyle krallıklarını sürdürdüler. Ve dikkat ediniz bu ailelerin ağırlıklı işlerine: Medya ve Bankacılıkla uğraşırlar! Türkiye'yi Dünya markası haline getirecek bir yatırımları hiç olmamıştır!

Medyaları ile ülkeyi güvensiz gösterip, piyasaları speküle ederler! Finansal güçleriyle parasal dalgalanmalar yaratırlar! Ticari ilişkiler arasında ödeme dengelerini bozarlar! Arkasından insanları bankalarına çekerek, yüksek faizle kanlarını emerler! İşte faiz lobisi denen teşkilat böyle çalışır! Hepsi de Merkez Bankası'na bağlıdır! Adı MERKEZ de olsa, Merkez Bankası Türkiye'ye ait değildir! Türkiye'nin çok az bir hissesi vardır. Gerçek patron Yahudi Rothschild ailesidir!

İşte Erdoğan bu çarkı bozmak istiyor! Bu faizleri sadece Ak Parti'ye oy verenler ödemiyor! Chp'lisi Mhp'lisi diğer partilileri farketmez, hep birlikte Yahudilere hizmet ediyoruz! Fakat ne hikmetse diğer parti seçmenleri buna hiç itiraz etmiyor! Gayet milli ve herkesi ilgilendiren bir konu olmasına rağmen ve bu fırsatı millet olarak çok zor yakalamış iken, ortak bir sesimiz yok! "En azından bu konuda milli düşüneyim. Erdoğan'a destek olayım" diyemiyorlar!

Doğru da olsa, gerçek de olsa sırf Erdoğan bu hizmeti yapıyor diye inkâr etmesi gerektiğini düşünenler, yeri geldi mi "vatansever" nutukları atıyorlar!

Yahudilere de kahkaha attırıyorlar!

@enesertas Twitter

 
Toplam blog
: 11
: 51
Kayıt tarihi
: 24.06.15
 
 

Zalmin karşısında, mazlumun yanında. Diyarbakır / Öğrenci   ..