Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '12

 
Kategori
Tiyatro
 

‘Yaklaştıkça’ tepkiyi değil övgüyü hak ediyor!

‘Yaklaştıkça’ tepkiyi değil övgüyü hak ediyor!
 

Sanatı öne çıkartan cüretkarlık...


Cesur sahneleriyle tüm dünyada olay yaratan ‘Closer’ın yerli uyarlaması ‘Yaklaştıkça’, tiyatro severlerle buluştu. Merakla beklenen oyunun galasında içerik kadar dikkat çeken bir diğer nokta da, başrol oyuncusu olarak sahneye çıkan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin gözü yaşlı Mesude’si Nilperi Şahinkaya idi.

Profilo Gösteri Merkezi’nde galası yapılan ‘Yaklaştıkça’da cüretkâr striptiz sahneleriyle dikkatleri üzerine toplayan Nilperi Şahinkaya’nın dışında Murat Han ve İngiltere’den oyun için gelen Şencan Güleryüz ile Esin Harvey de rol almakta.

Yıllar önce ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin bir başka oyuncusu olan Farah Zeynep Abdullah’ın oyunculuğunda seyirciyle buluşan ve bugün de başarılı bir şekilde sahnelenen ‘Yaklaştıkça’ oyunundaki rolüyle ilgili konuşan Nilperi Şahinkaya, ‘cesur’ denilen sahnelerin aslında arka planda kaldığını belirtip oyunun günümüz ilişkilerini anlattığını ve şiddete odaklandığını belirtmekte.

Patrick Marber tarafından 1997 yılında yazılan oyun, 2005 yılında sinemaya da uyarlandı.Julia Roberts, Nathalie Portman, Jud Lowe, Clive Owen’ın performanslarıyla hayli beğeni toplayan film bizde de ilgiyle izlendi.  Gencay Gürün tarafından Türkçeleştirilen, Tiyatro İstanbul’un ‘Yaklaştıkça’ oyununun orijinali ülkemizde sergilenenden çok daha cüretkâr ve sert sahneler içermekte. Gürün’ün yarattığı ‘Yaklaştıkça’ ise TV’de ve sinemamızda karşılaştığımız konuşmalarla aynı çizgide. Küfürlerden olabildiğince arındırılmış oyunda, sevişme sahnesi de estetik bir görselliğin dışına taşmıyor. Konu da, dizilerdeki gibi, bir erkeğin peşindeki iki kadın çevresinde dönünce ‘Yaklaştıkça’nın yadırganacak ve ahlaka aykırı görülecek bir yanı kalmıyor.

Efes’in sponsorluğunda, her Cuma ve Cumartesi 21.00’de, Pazar ise 14.30’da Profilo’da sahnelenen ‘Yaklaştıkça’ tiyatro deneyimi ve keyfi açısından izlenmesi gereken bir yapım!

Anibal Güleroğluhttp://www.sinematur.com

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..