Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '13

 
Kategori
İlişkiler
 

YALAN SÖYLEMEK EVLİLİĞİN DİNAMİTİDİR

Doğru söze yalan karıştırmak, altına başka madenleri karıştırmaya benzer, dayanıklılığı artarken değeri düşer. (Bacon)

“27 yaşında bir kadınım. Eşimle 3 yıldır evliyiz. Eşim çok iyi bir insan olmasına rağmen yalanları beni bıktırdı. Hiçbir sözüne güvenemiyorum. Söylediklerinin hangisi doğru bilemiyorum. Sadece bu nedenle boşanmak istiyorum.”

Değerli okurum, gerçekten de yalanlar evliliği bitiriyor. Ama madem eşİniz çok iyi bir insan belki açık açık konuşup bir şans daha vermelisiniz. Belki de aşağıda yazdıklarımı ona da okutmalısınız.

Evliliğin en temel kurallarından birisi dürüst ve güvenilir olmak nedeni ne olursa olsun yalan söylememektir. Bazen küçük bir yalan eşinizin size olan güvenini sarsmaya yeterlidir.

Bir kere yalan söyleyince karşınızdaki insan bu yalanı yakaladığında artık her konuda doğruyu da söyleseniz inandırıcı olmazsınız.

Çünkü yalan söyleyen birisinin hangi sözünün doğru hangisinin yalan olduğunu ayırt edemezsiniz. Bu da karşı tarafta güven problemi yaratır. Bir hata da yapsak bunu dürüstçe söylemek çok daha doğrudur.

O an belki bir sıkıntı doğar. Ama bu aşılabilir. Gizleyerek, yalan söyleyerek, atlatarak o sorunu içinden çıkılmaz hale getirirsiniz. Ayrıca güven sarsılır. Güvenin sarsılması sonucu her söylediğinizi kanıtlamak zorunda kalırsınız.

Bu da ilişkileri zorlaştırır, evliliğinizi tehlikeye sokar. Her güvensizlik de yeni kuşkular getirir. Kuşkular sevgiyi de yaşama sevincini de bitirir. Eşlerin birbirlerine koşulsuz güven duymalarını engelleyecek davranıştan kaçınmaları evliliğin temelidir.

Mutluluk ve sağlık dileklerimle…

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

http://twitter.com/cengizhortoglu

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..