Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

'Yaranacağıma limon satarım'

'Yaranacağıma limon satarım'
 

Bugünkü gazetelerde Deniz Feneri Derneği davasının görevden alınan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz'ün yazılı savunmasından bazı bölümleri yayınlanmış. Cumhuriyet Savcısı yazılı savunmasında 'Yaranacağıma limon satarım' ibaresini kullanmış. Çok anlam ifade eden ve devletin resmi kayıtlarına geçmiş bir söz olarak hatırlanacaktır. 

Yaranmak, kime ve niçin, ne karşılığında? İşte her kamu görevlisinin samimi olarak yanıtlaması gereken bir soru demeti. Eğer bir kamu görevlisi yapmakta olduğu görev ve hizmetten dolayı bir yere yaranması gerekiyorsa o da maaşını ödeyen millet olmalıdır. Devlet görevlilerin içinde görevini mevcut yasalar çerçevesinde yapan, siyasetçilerin kucağında oyuncak olmayan yüzbinlerce ünvanlı ya da ünvansız memurlar bulunmaktadır. Ancak son yıllarda hemen hemen her kamu kurumunda siyasi kadrolaşma gerçekleştirilmiş, millete hizmet etme anlayışı, iktidara hizmet etme anlayışına dönüşmüştür. Milletimizde olduğu gibi kamuda da sessiz çoğunluk demoralize edilmiş halde olayları izlemektedir. Ülkede varlığı bilinen ancak tanımlanamayan bazı güç odakları yaptırdıkları yasal düzenlemelerle devleti malum emelleri doğrultusunda şekillendirmektedirler. Bütün kamu kurum ve kuruluşları dolaylı ve dolaysız olarak Başbakan'a bağlanmakta, Başbakan'ın bir sözüyle devlet ve millet alryhine de olsa bir yasal düzenleme yapılabilmektedir. Dolayısıyla ülke demokrasiyle yönetilmekte, fiiliyatta ise tek adamlık sistemine doğru gidildiği görülmektedir. Kuvvetler ayrılığı sistemi önemli ölçüde çökmüştür. 

Hala sevinebileceğimiz bir husus da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz gibi kamu görevlilerinin çoğunlukta olmasıdır. Mesleki yeterlilikleri olmadığı halde atanma şartları değiştirmek suretiyle siyasi yandaşlar kamuda stratejik görevlere getirilmektedir. Millet devlet yönetsinler diye oy verdiği halde kurum kurum ele geçirme politikası uygulanarak devlet iktidarın devleti haline getirilmektedir. 

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..