Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

”Yiyin Birbirinizi”

”Yiyin Birbirinizi”
 

Şimdi deyin yiyin birbirinizi diye, ve tribündeki yerinizi alın. Bırakın döksünler karşılıklı eteklerindeki taşları! Şimdi taraf olmayın.

Doğan grubu ile hükümet birbirine girdi, bir taraf Deniz Fenerinden girdi öteki taraf Hilton’dan, bakalım nerden çıkacaklar. Başbakan arkası yarın oynuyor, çevrecilikte daniskalığı elinden bırakmaya niyetli gözükmüyor, "çevreci Doğan sevsinler seni", diyor. Aydın Doğan ise gel güzel kardeşim güzel güzel AB’ye girelim niye böyle abuk subuk işlerle uğraşıyorsun diyor.

Tüm kara kaplı defterleri açığa çıkacakmış bundan sonra; niye bundan sonra şimdiye kadar hangi rant düzeneklerin de işinizi yürütüyordunuz? Deniz Feneri, Kanal 7 gündeme gelince mi defterler hatırlandı.

Her şeyin görünmeyen yüzleri var, doğal kabul edilen yanları, rant dağıtım düzeni kanallarına yakın olanlar topluma karşı sürekli suç işliyor, bu süreç belli düzeneklere sahip, adam bir istifa ediyor konu kapanıyor. Vesayetçi, rant dağıtım düzeni, bütün hızıyla devam ediyor bu açık.

Her iki tarafında varsa açığa çıkacAK kirliliklerinin üzerine gidilmezse bu düzen böyle dönmeye devam eder, bizde karşıyız, tarafız, üçüncü yolcuyuz diye geçinir gideriz.

Neden hemen açıklanmaz da üstelik bir hafta süre verilir; ne zamandır bilinir, yeni bir pazarlık ortamı yaratmak mıdır dert? Bir hafta sonra da daha hafif bir şey açıklarsın ya da gündemi başka bir şeyle karıştırırsın unutulur gider, milletin hafıza balık ya!

Bu memlekette, ihale kurumu, rekabeti düzenleme kurulu, sermaye piyasası kurumu da patiskadan olduğu için işimiz Allaha kalmış..

Nedir bu memleketin, bankacılardan, medyacılardan, siyasetçilerden, darbecilerden çektiği…

Bir dönem kapanıyor..

Darısı yerel yönetimlerin başına..

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..