Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

"Yorumsuz: Balyoz Planı"

"Yorumsuz: Balyoz Planı"
 

“Yorumsuz”

“Türk Demokrasisi, Darbeler ve Balyoz Planı arasında ‘şeytan üçgeni’ mi yaşanmıştır?

NEDEN?

Zihinlerimizi tazelersek; Türk Demokrasisi ilk darbeyi 27 Mayıs 1960'da 'Menderes Hükümeti' döneminde yaşamıştır.

Bugün ‘demokrasimizin’ içine düştüğü buhran ve son müessif hadiseler dolayısıyla kardeş kavgasına meydan vermemek maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) memleketin idaresini ele almıştır.

Bu harekata ‘Silahlı Kuvvetlerimiz,’ partileri içine düştükleri uzlaşmaz durumdan kurtarmak ve partiler üstü ‘tarafsız’ bir idarenin ‘nezaret’ ve ‘hakemliği’ altında, en kısa zamanda adil ve serbest seçimler yaptırarak idareyi, hangi tarafa mensup olursa olsun seçimi kazananlara devir ve teslim etmek üzere girişmiş bulunmaktadır.

Gayemiz, Birleşmiş Milletler(BM) Anayasası’na ve İnsan Hakları(İH) prensiplerine tamamen riayettir. Büyük ATATÜRK’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ prensibi bayrağımızdır

“http://tr.wikisource.org/w/index.php?title=27_Mayıs_Darbe_Bildirisi&oldid=39684”

11 Yıl Sonra

“Parlamento ve hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatıyla yurdumuzu anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, ATATÜRK’ün bize hedef verdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür.

Çarelerin, partiler üstü bir anlayışla meclislerimizce değerlendirilecek mevcut anarşik durumu giderecek anayasanın öngördüğü reformları ATATÜRKÇÜ bir görüşle ele alacak ve inkılap kanunlarını uygulayacak kuvvetli ve inandırıcı bir hükümetin demokratik kurallar içinde teşkili zaruri görülmektedir .

Bu husus süratle tahakkuk ettirilemediği takdirde, TSK kanunların kendisine vermiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak görevini yerine getirerek , idareyi doğrudan doğruya üzerine almaya kararlıdır .

tr.wikipedia.org/wiki/12_Mart_Muhtırası

9 Yıl Sonra

Büyük ATATÜRK’ün bize emanet ettiği ülkesi ve milletiyle bu bütün olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son yıllarda, izlediğiniz gibi dış ve iç düşmanların tahriki ile, varlığına, rejimine ve bağımsızlığına yönelik fikri ve fiziki haince saldırılar içindedir.

İşte bu ortam içinde TSK, ‘İç Hizmet Kanununun verdiği Türkiye Cumhuriyeti’ni kollama ve koruma görevini yüce Türk Milleti adına emir ve komuta zinciri içinde ve emirle yerine getirme kararını almış ve ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur .

tr.wikipedia.org/wiki/12_Eylül_Darbesi

17 Yıl Sonra post modern

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ATATÜRK İlke ve İnkılapları doğrulusunda çağdaş medeniyet yolundaki demokratik sistem içinde ilerlemesini teminat altına alanAnayasa ve Cumhuriyet yasalarından kesinlikle taviz verilmemesi gerektiği ,

Anayasa’nın tanımladığı, Cumhuriyet’in laik demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinin sağlıklı bir şekilde düzenlenmesine imkan sağlayacak güvenlik ,huzur ve toplumsal barışın öncelik taşıdığı ,

Cumhuriyet ve rejim aleyhtarı yıkıcı ve bölücü grupların laik ve anti-laik ayrımı ile demokratik ve sosyal hukuk devletini güçsüzleştirmeye yeltendikleri,

Türkiye’de laikliğinsadece rejimin değil aynı zamanda demokrasinin ve toplum  huzurunun da teminatı ve bir yaşam tarzı olduğu ,

Açıklanan bu esaslar  aksine davranışların toplumumuzda huzur ve güveni bozarak yeni gerginliklere ve yaptırımlara neden olacağı değerlendirilmiş. Bu konuda alınacak; ele alınması gereken tedbirlerin Bakanlar Kurulu’na bildirilmesine karar verilmiştir.  

ETHOS:Dialogues in Philosophy and Social Sciences // January 2009 // Volume 1/4

9 Yıl Sonra elektronik

Unutulmamalıdır ki; TSK bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur

Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK’ün, “Ne Mutlu Türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin DÜŞMANIDIR ve öyle kalacaktır.

TSK bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan AÇIK GÖREVLERİ eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı keskindir.

Kaynak: İNTERNETHABER  

SONUÇ:Mahkeme kararını açıkladı

“BALYOZ PLANI” davasında:

ESKİ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI EMEKLİ ORGENERAL İBRAHİM FIRTINA,

ESKİ DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI EMEKLİ ORAMİRAL ÖZDEN ÖRNEK,

ESKİ 1. ORDU KOMUTANLARI EMEKLİ ORGERALLER ÇETİN DOĞAN ve

ERGİN SAYGUN 20 YIL AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.

MHP MİLLETVEKİLİ EMEKLİ KORGENERAL ENGİN ALAN ise 18 YIL CEZA ALDI.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..