Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '10

 
Kategori
Sinema
 

“Yüreğine Sor”dun mu?

“Yüreğine Sor”dun mu?
 

www.yureginesor.com


Nenemin sandığında kullanmaya kıyamadığı paha biçilmez çeyizleri gibi saklanan sevdalar gün ışığına çıkıyor. Üstelik hiç bu kadar bizden olmamıştı. Karadeniz insanı şivesiyle, giyimiyle, yaşam şekliyle, müziğiyle dizilere, filmlere taşınır senelerdir. İzleriz, mutlu oluruz bizi bize anlattıkları için… Bizden pek çok şey buluruz, bulamadıklarımız için de vahlanırız. “Neden bizden birileri bizi bize anlatmıyor diye?”

Senelerdir bizi bize en iyi anlatacağını düşündüğüm sevgili hemşehrimiz, yönetmenimiz Yusuf Kurçenli’nin çalışmalarını bekledim, bekledik. Geçen yıl sevindirici haberi almıştık, çekimler yapılırken… Bizden herkes film setindeydi nerdeyse. Herkes filmi sahiplenmişti. Müziğiyle, horonuyla, coğrafyasıyla “biz” dik. Film seti değildi adeta. Filmde aşkın yanında tarihimiz, kültürümüz de aktarılacağını anlamış oldum babam (Yusuf Ziya Çola k) “med/değnek” oyunu için değnekler hazırladığını söylerken. Ayşenur (Kolivar) müzikleri hazırlar, Ahmet (Fethi Sandıkçı) folklor danışmanlığı, Zülkif Abi (Yelkenci), Emine (Kaşıkçı) şive eğitmenliği, pek çok değerli arkadaşımız katkılarını yaparken bu film çoktan bizden olmuş. Çekimler boyunca karadenizin güzelliklerini yaşarken bizden olan başarılı oyuncularımız da filmi izlemeye değer kılar.

Aşkı anlatmak zordur, hele konu yasak aşk olunca. Yaşanması kadar, anlatılması da zordur. Yine yasaklar çıkar karşınıza. İçinizi ısıtan, yasaklara rağmen yasak aşkı sevdiren yüreğinizdir. Eğer yüreğiniz aşkı biliyorsa…

Yönetmen Yusuf Kurçenli 12 Mart’tan itibaren “Yüreğine sor” diyor. Yüreğin aşkı biliyor mu? “Yüreğine sor”dun mu?

Galanın ardından izlenimlerimi de sizlerle paylaşacağım.

 
Toplam blog
: 69
: 718
Kayıt tarihi
: 29.01.09
 
 

Kelimeleri ardı sıra ekleyerek ve içine yüreğimden gelen sesi katarak yazdıklarım anlatır beni size..