- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı Börülce
Bahçelerde börülce, oynar gelin görümce, oynasınlar bakalım, bir araya gelince türküsünü duymuşsunuzdur. Börülce, Folik asit olarak bilinen B9 vitamini açısından zengindir ve lif oranı yüksek bir sebzedir. Pazarlarda taze fasulyenin yarısı inceliğinde fasulyeye benzer bir sebze görürseniz bilin ki bu börülcedir, rengi ise koyu yeşildir. Börülce Ege Bölgesi’nin sebzelerindendir, tadı taze fasulyeye göre biraz buruktur. Egeliler yine de börülceyi çok severler. Salatasını, zeytinyağlısını, kışın kuru börülce yemeğini, börülce çorbasını çok yaparlar. Börülce, Folik asit olarak bilinen B9 vitamini açısından zengindir ve lif oranı yüksek bir sebzedir. Börülceyi tazesi gibi kışın pişirmek istiyorsanız yazdan derin dondurucuya atabilirsiniz. Zeytinyağlı yemek sevenlerin deneyip, sevebileceği bir yemek tarifi.
Malzemeler:
1 kilo börülce
2 tane büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
İki tane orta boy domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Ayıklanmış yıkanmış börülceler düdüklü tencerenin içine konulur.
Rendelenmiş soğanlar ve domatesler, su içinde eritilmiş salça, zeytinyağı, tuz ve toz şeker tencereye ilave edilir.
Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra tencerenin altı kısılır ve 25 dakika pişirilir.
Tencerenin kapağı açıldıktan sonra yavaşça tenceredeki yemeğin altı üstüne getirilir ve yemek en az bir saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.