Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

0-3 Yaş Çocuğuna Televizyon Yasağı Geliyor

0-3 Yaş Çocuğuna Televizyon Yasağı Geliyor
 

   Aslında çocuğunuzun yaşı ne olursa olsun her yaşın günlük bir televizyon seyretme süresi ve limiti olmalıdır.Yapılan araştırmalar nöronların 30 milyon sinep birbiri ile iletişim kurma şekli var. 0-3 yaşta seyredilen bilgilerin nasıl kaydedileceği bilinmediği için televizyon yasağı getiriliyor.

    Unutmayalım televizyon ekranlarından radyoaktif ışık yayılmakdı,Çocuk cansız bir varlığın karşısında,duygusal ve sosyal uyarıdan mahrum sevgiden ve bağlandığı kişiden uzak ,çocuğun konuşmasına,bakışına,gülümsemeye karşılık vermeyen gönderdiği iletişim ve etkileşim yokken sert ve soğuk bir cismin karşısında kaldığında sosyalleşme ve bireyselleşme ve kendiliğinden gelişecek olan psikososyal yönler eksik ve yetersiz kalacaktır.0-3 yaş çocuğunda bu daha tehlike oluşturmaktadır.Çünkü,bu  yaş çocuğunun telafi edeceği ikinci bir ortam bulunmamaktadır.

 0-3 yaş arasında aşırı miktarda kalan (günlük 1-2 saatin üzerinde )çocuk gelişim duygusal etkileşim,sosyal gelişim,sosyal  ortama uymak,insanlarla ilgilenmek,yakınlıkgösterme,konuşma,jest ve mimiklerin gelişimi gecikecektir. 

   Televizyon karşısında uzun süre kalan  çocuklarda etrafa karşı ilgisizlık ,seslenince bakmamak,göz kontağı kurmamak,insanlara ve yaşıtlarla ilgilenmemek,insanlarla duygu ve sosyal iletişime geçmemek,kendi halinde olmaya çalışmak,cansız varlıklarla ilgilenmek ,cümle kurmamak gibi belirtiler görülür.

Anne babalar mümkün olduğundan fazla vakit geçirirse onunla oynarsa ,gezerse,diğer çocuklarla etkileşım ortamı hazırlarsa,ona masal anlatırsa ve çocuğuna her gün belli süre ayırırsa televizyon ihtiyacı çocuk duymayacaktır.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..