Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '12

 
Kategori
Sinema
 

007 James Bond filmi, İstanbul-Eminönü'nde çekiliyor!

007 James Bond filmi, İstanbul-Eminönü'nde çekiliyor!
 

007 James Bond serisinin son filmi ''Skyfall’ın'' bazı sahneleri, Adana’nın ardından İstanbul’da çekilecek...
Yapımcılar, çekimler süresince iş yapamayacak olan esnafın tüm kaybını karşılayacak...

Başrolünü Daniel Craig’in oynadığı ‘007 James Bond’ serisinin son filmi Skyfall’ın bazı sahneleri Adana’nın ardından bu kez de İstanbul’da çekilecek.

Film için Eminönü ve çevresine platform kurulacak. Filmin en aksiyonlu sahneleri 16 Nisan ila 6 Mayıs tarihleri arasında Mısır Çarşısı ve Yeni Cami önünde çekilecek.

Başta Eminönü olmak üzere Tarihi Yarımada’ya yayılacak çekimlerde motosiklet kovalamacaları, araçların havaya uçurulması sahneleri yer alacak.

16 Nisan’da başlayacak çekimlerde öncelikle dublörler görev alacak. Başrol oyuncuları ise 30 Nisan’da İstanbul’a gelecek.

Film için dekorlar pazartesi gününden itibaren kurulmaya başlanacak. Mısır Çarşısı önü ve Yenicami Meydanı da film için pazar yerine dönüştürülecek. Çekimler süresince bölge trafiğe de kapatılacak.

Çekimler için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bir program oluşturuldu. Buna göre; Büyük Postane, Bankacılar Caddesi, Sultanhamam, Yenicami önü, Balat Kiremit Caddesi ve Kapalıçarşı etrafında bazı günlerde araç ve yaya trafiğine izin verilmeyecek.


Film çekimleri için bölge üç hafta trafiğe kapatılacak. Peki İstanbul’da alışverişin kalbi olan bölgede esnafın hali ne olacak? İşte bu soru elbette bölge esnafının da kafasını kurcalıyor.

Filmin yapımcıları ise bölgeye araç ve yaya girişi yapılamayacak olmasından dolayı iş yapamamaktan korkan esnafla görüşmeler yapıyor. Yapımcılar, esnafın günlük kayıplarını karşılayacaklarının sözünü veriyor. Yapımcılarla esnaf arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

 Bazı dükkân sahipleri günlük 15 bin TL gibi astronomik rakamlar istiyor. Yapımcılar, esnafla orta yolu bulmak için görüşmeleri sürdürüyor. Sadece dükkân sahiplerinin değil, çekimler boyunca Eminönü’ne giremeyecek olan sokak simitçilerinin, mısırcıların bile günlük kazançları ödenecek.  

(Basın )

........

Ülkemizin reklamı için de güzel bir haber bu!..

Haydi hayırlısı!..

 

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..