Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

08 Kasım 2009 tarihli gazete başlıkları...

08 Kasım  2009 tarihli gazete başlıkları...
 

Her eve gerekli...


Bugün 08 Aralık 2009 Salı.

Başlık derlemesi yaptığımız gazetelerden üçü dışındakilerde, ya Obama- Erdoğan görüşmesi ya da Tokat’ta 7 askerin şehit olması haberleri var.

Yeni Şafak ile Zaman’ın başlığı “Ergenekon”la ilgili:

Çalışmadıkları yerden çıktı
(Yeni Şafak)

(Darbe günlükleri satır satır okuyarak 10 saatlik soru için Ergenekon savcılarının karşısına çıkan üç eski komutan, Şener Eruygur’ın darbe notlarını duyunca şoka uğradı)

Kapalı celsede Ergenekon’u deşifre etti
( Zaman)

(‘Kapalı celse’ talebi kabul edilen Ergenekon sanığı Ümit Sayın’ın itirafları gündeme bomba gibi düştü. ‘Anadolu’ kod adlı gizli tanığın kendisi olduğunu açıklayan Sayın, TSK içindeki örgütlenmeyi 6 komutandan öğrendiğini söyledi)


Cumhuriyet, “Sokaklar şiddet sarmalında. Açılımın ilk adımı ertelendi. DTP yönetimi zor durumda” açıklamasının altında şu başlığa yer veriyor:

Korkulan oluyor


*****

7 askerin şehit olmasını başlık yapan gazeteler:

Elleriniz kırılsın (Bugün)

( Hain eller açılım rüzgarını bitirmek için düğmeye bastı. Şehir eylemlerinin ardından Tokat’ta askerlerimiz pusuya düşürüldü. 7 Mehmetçik şehit oldu)

Tokat’ta ‘sisli’ pusu
( Haber Türk)

(Teröristler, Tokat Reşadiye’de jandarma timine sisli havayı fırsat bilip pusu kurdu. Erdoğan, “Önünde arkasında kim varsa, bedelini ağır ödeyecek” dedi)

Pusu: Yedi şehit ( Sabah)

(Tokat-Reşadiye’de teröristler, sisli havada jandarma aracını çapraza ateşe tuttu: İki erbaş, 5 er şehit oldu)

MHP kalesinde pusu ( Vatan)

( Teröristler, Tokat Reşadiye’de jandarma aracını pusuya düşürüp, taradı. Olayın meydana geldiği bölgenin siyasi yapısı dikkat çekti. Kürt açılımına en sert tepki gösteren MHP’nin Reşadiye’de oy oranı yüzde 50)

*****
Obama-Erdoğan görüşmesini başlık yapan gazeteler:

Obama’ya ‘savaşı düşünme’ mesajı (Akşam)

(Obama ve Erdoğan bir yıl içinde üçüncü kez buluştu. Planlanan süreyi 1.5 saat aşan görüşmede ABD Başkanı, “İran’ı ikna için rol üstlenin” dedi. Başbakan, ‘Üzerimize düşeni yaparız’ yanıtı verdi)

Hayati ortak (Hürriyet)

(Washington’daki Erdoğan-Obama görüşmesi iki saat sürdü. Liderler, basın toplantısında iki ülkenin savunma, bilim, sanat, ekonomi ve siyaset gibi alanlarda bakanlar düzeyinde yeni bir mekanizma kuruduğunu açıkladı.)

Türkiye yükselen güç ( Milliyet)

( Beyaz Saray’da Erdoğan’ı ağırlayan ABD Başkanı Obama, Washington’ın önümüzdeki dönemde Ankara’ya yaklaşımı “Türkiye dünyada etkisi giderek artan bir ülke” sözleriyle dile getirdi...)

Zirvede tam mutabakat ( Radikal)

‘PPK ortak düşman’ sözünü teyit eden Obama, ‘terörle ortak mücadelemiz sürecek. açılım yerinde’ dedi. Obama’nın İaran açıklaması: Türkiye’nin bölgede oluşu güvencemiz)

Tam mutabakat
(Star)

( Obama’nın Türkiye ziyaretinde önerdiği Model Ortaklık hayata geçti. İki lider PKK, Irak, Afganistan ve nükleer kriz konusunda ‘kapsamlı’ mutabakata vardı)


Obama ile PKK için ne milat ( Taraf)

( 2007’de Bush’la PKK’ya karşı bir milat oluşturduklarını belirten Başbakan, Obama’yla görüşmesinde de “yeni milat” diye niteledi)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..