Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

1 + 1 = 1 olması için herşey bu alemde :)

1 + 1 = 1 olması için herşey bu alemde :)
 


Kadın...

Yazdım kendimce birkaç laf.

Erkek...

Onu da yazdım yine kendime göre.


Kadın, erkekle bütün.

Erkek, kadınla tamam.

Rakip değil asla.

Olmamalı da.


Kadın, ''kadın'' a ait özelliklerine sahip çıkmalı.

Erkek, ''erkek'' olarak kalmalı.


Kadın, ''cemal'' sıfatını korumalı.

Erkek, ''celal'' halinin sınırlarını iyi bilmeli.

Ki ''kemal'' hali ortaya çıksın.


Cemal, kadına ait güzellikler, haller.

Celal, erkeği erkek yapan haller yine.


Kadında biraz ''celal'' hali, erkekte biraz ''cemal'' hali var doğal olarak. Yaradan katmış hamuruna kullarını yaratırken.

Kadında ''cemal'' denilen özellikler:

Yumuşaklık, sıcaklık, ailesini, yuvasını idare edebilme becerisi, eşini, çevresini uyum içerisinde yaşatabilme hali, sükunet, şefkat, bağışlama, uzlaşma sağlayıcı özelliği, kin ve nefret duygularını kontrol edebilme gibi.

Erkekteki ''celal'' halleri de:

Cesaret, ailesine sahip çıkma, koruyup kollama güdüsü, ataklık, öfke, gayret şeklinde aşağı yukarı.

Kadında yapısında var olan ''celal'' sıfatı özellikleri baskın olduğunda etrafına karşı son derece itici, sevimsiz bir kişi haline geliyor; kavgacı, fazla hırslı, erkeksi olarak görülüp uzak duruluyor mümkün olduğunca.

Erkekteki ''cemal'' vasfı ön plana çıktığında en başta kadınlar sinir oluyor böyle bir adama. Yumuşaklığını, narinliğini, sakinliğini, kendisi için kavga bile etmiyor oluşunu kafaya takıyor, tanıdıkça uzaklaşıyor yavaş yavaş.

İş hayatının ağır stresi kadınlarda bazen böyle bir hali ortaya çıkarıyor. İş dünyasının gerektirdiği rekabet ortamı kadını ister istemez kazanmaya odaklı, kadınca özelliklerini bir tarafa bırakmaya mecbur ''cinsiyetsiz'' bir çalışan haline sokuyor. Bu durum, bazı kadınları fizyolojik olarak da etkiliyor ve vücutta en başta hormon dengesi bozuluyor. Elbette bütün kadınlar için genelleme yapılamaz, ama yoğun iş hayatı stresi nedeniyle anne olamayan pek çok kadının eşleriyle çıktıkları keyifli ve dinlendirici bir tatilden hamile döndüklerini doktorlar söylüyor. İş dünyasında görüyoruz yine; işinde çok başarılı olmuş yönetici, patron konumundaki bazı kadınlar görünüş olarak neredeyse erkek olmaya başlamışlar. Hallerindeki baskın ''celal'' sıfatından fizikleri de etkilenmiş ister istemez.

Aynı şekilde kadına has üretim yapılan alanlarda çalışan bazı erkeklerde zamanla ''cemal'' halleri daha fazla görülmeye başlıyor. En bilindik alan olan moda mesela. Kadın için tasarım yapan erkek, kadınla empati yapmak zorunda. Çalışma alanı fazlasıyla duygulara hitap ediyor. Kadın gibi düşünen erkeğin ''celal'' özellikleri törpülenmeye başlıyor ister istemez. Fazlasıyla naif, kırılgan, görünüşte erkek, ruhen kadın tipler meydana geliyor.

Bu, benim şahsi kanaatim.

Kadında ''cemal'', erkekte ''celal'' hali o kadar hassas bir dengede ki en ufak bir sapmada kişilerin huzuru bozuluyor, sağlıklı ilişkiler kuramıyor, aile meydana getiremiyorlar.

Herşeyin başı denge.

''Bütün'' olabilmek amaç.

Celalin ve cemalin bir araya gelip ''kemal'' i oluşturması, istenen.

Kadının, ''cemal''in onu tamamlayacak, koruyacak, kollayacak ''celal'' e ihtiyacı var.

Erkeğin, ''celal''in onu sükunete eriştirecek, dinlendirecek, şefkatle bağışlayacak ''cemal'' e ihtiyacı var.

Celal ve cemalin de bir araya gelip ''kemal'' olmaya ihtiyacı var :)



Dipnot:

Nette vaktiyle bu konuda kime ait olduğunu bilemediğim ve bulamadığım bir yazı okumuştum. Beğenilerek okunduğu da pek çok yerde karşıma çıkmasından belliydi. Kemal, celal ve cemal sıfatlarını o kadar güzel anlatmış ki yazının bana düşündürdüklerini, çevremde gözlediklerimi anlatırken yerine başka bir ifade bulamadım. Son iki yazımı bağlayacak güzel bir ''fiyonk'' oldu gibi :)
 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..