Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

1,5 milyar kişi tuvaletsiz ama cep telefonlu imiş

1,5 milyar kişi tuvaletsiz ama cep telefonlu imiş
 

Arşiv


Türkiye’de bile, kentlerde tuvaletsiz veya tuvaleti dışarıda ev görmüş kişi oranı çok azdır. 1960’larda ise çoğunluk öyleydi.

Ancak, şu anda Dünya’da 1,5 milyar kişinin cep telefonu varmış ama tuvaleti yokmuş:

“7 milyar dünya nüfusunun 6 milyarının bir mobil cihaza erişimi var artık. Oysa ki baktığınızda sadece 4,5 milyar insanın çalışan bir tuvalete erişimi var.”

http://www.ntvmsnbc.com/id/25442922/

Bu konuda yıllardır yazan biri olarak, 4 kültürel modun (proto-feodal, fedoal, sosyolojik, post-sosyolojik) mobil telefon gibi yeni teknoloji oyuncaklarına yaklaşımının birbirinden çok farklı olacağını ve olduğunu vurguluyoruz.

Diğer bir deyişle, teknolojik oyuncaklarla oynamak, insanlara modern kültürü aşılamadığı gibi, tam tersine ona karşıt tutumlara da itebiliyor.

Türk halkına bakalım:

Günümüz Türk halkı, hala klozete alışamadı. Hala onun üzerine çıkıp, kapağını kırıyor. Ya da ayakkabısıyla basıp kirletiyor. Ya da klozet kapağı kılıfı kullanıyor.

Halkımız, çıplak elle taharetlenmenin bağırsak kurdu yaptığını 50 yıldır öğrenemedi. Üstelik, bunu Müslüman temizliği olarak bir de övüyor.

Tuvalet kağıdı kullanımı ortalamamız, AB’nin onda biri falan oranda.

O nedenle, dışkılamayı beceremeyen birilerinin ileşitimi, üstelik ışık hızında düşünmeyi gerektiren iletişimi becermesi, hiç mi hiç beklenemez.

Ne olur?

Tanzimat’tan beridir olan olur:

Altı kaval, üstü Şişhane olur.

Cep telefonunda yemek tarifiyle başlayıp, internet ‘Rumuz Goncagül’ evlilikleri ve boşanmaları üzerinden, absürd alaturka komedi olur.

Rektumu kıl kurtlu, kulağı cep telefonlu olur...

Kimse de bundan rahatsız olmaz...

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..