Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

1. Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri-1-

1. Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri-1-
 

Bu yıl ilk defa yapılan ve gelenekleşecek olan Adıyaman kitap ve üniversite tanıtım günlerinin birinci etkinliği startını güzel bir kortej yürüyüşüyle başlattı.

06.05.2014 ile 08.05.2014 tarihleri arasındaki 3 gün açık kalacak olan fuara olan yoğun katılımın olması, gerçekten görülmeye değerdi. Filarmoni orkestrası dinletisiyle güzel bir müzik resitali sunumunun ardından, davul zurnalı halk oyunları gösterisiyle fuarda renkli görüntüler oluştu.

Hükümet binası bahçesinde yapılan stantlar da vatandaşların beğenisine sunulan, özellikle kitap fuarı, ilk defa böylesi bir güzellikte değer kazandı. Katma değer anlamında, Adıyaman’ımıza ekstra bir etkisi olduğu kanaati edindim.

Anatolia Organizasyonunun,  İstanbul Adıyaman günleri çerçevesinde, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesinin destekleriyle açılan fuarda; 23 Üniversite, kendilerini tanıtmak, ifade etmek amacıyla gelenlere bilgilendirmelerde bulunarak, Üniversite öğrencilerine kendilerini ve bölümlerini tanıttılar. Fuar meydanında açılan basit Osmanlı türü evlerin sembolize edildiği stantlarda; 15 yayınevi, 23 Üniversite, birçok yazar da hem söyleşiler de bulundular, hem de kitaplarını imzaladılar. Fuar alanına ilk girişten itibaren insanın içini ferahlatan, albenisi olan, ev tipi stantların göz alıcı zenginliği güzel bir konsept oluşturmuştu. Bu konsept içerisinde, stantlar arasında gezinmek, mevcut kitapların kokusunu içine çekmek, sanırım Adıyaman’da yaşayanların uzun süredir, istediği, beklediği, arzuladığı bir güzellikti.

İlk gün, birkaç stantta Emine Şenlikoğlu, Ahmet Günbay Yıldız, Nazlı Eray gibi yazarlar kitapları imzaladılar ve hoş sohbetlerde bulundular.

Etkinlik alanında bir tarafında, albenisi olan ve hoş gelen bu tür güzelliklere yaşanırken, diğer tarafında Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekânların resimleriyle süslenmiş ve otantik bir ortam oluşturularak, gelen ziyaretçilere güzel bir ortam sunuldu.

Adıyaman şair ve yazarlara ayrılan bir stantta da, Adıyamanlı yazar ve şairler kitaplarını getirerek imzaladılar. Zeki Karataş, Halit Aslan, Feride Bektaş, Mustafa Sucu, Hacı Yusuf Doğan, Gonca Çiftçioğulları, bendeniz Kerim Baydak, bizzat stant başında kitaplarını imzaladılar. Ayrıca büyük bir üstat olan Kazım Yardımcı’ya ait kitapları da tanıtım amaçlı stantta sergilendi.

Birçok ilklerin yapılmasına, yaşanılmasına vesile olan, fikrini ortaya atan, atom karınca misali çalışan sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı sayın Murat Süzer’in bu olağan üstü çalışmalarıyla, bizleri hep ilklerle buluşturduğu için, sonsuz teşekkürler etmek sanırım boynumuzun borcu olsa gerek. Çünkü, geldiğinden bu yana, gece -gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin Adıyaman’ı daha güzel yapma düşüncesinde olduğunu biliyoruz, bu da kendilerine kamuoyunda haklı ve olumlu bir takdir kazandırmaktadır. İlimizin sekizinci ilçesi haline gelen Suriye’den gelenlerin oluşturduğu bir kampla başlangıç yapan Sayın Valimiz ve ekibi, akabinde ilk defa yapılan Ankara’da ki Adıyaman günleriyle devam etti, Yine Adıyaman’a ilk defa yapılmakta olan “Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtım Günleri” en güzel bir şekilde devam etmektedir. Yine Eylül ayında yapılması düşünülen İstanbul Tanıtım Günleriyle de bir ilki daha gerçekleştirecekler. Öyle görülüyor ki Sayın  Valimiz ve ekibi, Adıyaman’a daha birçok ilkler yaşatacaklar. Galiba Adıyaman ilk defa böyle bir Valiyle ilerleme ve gelişme adına büyük bir ivme kazandı ve kazanmaya devam edecektir.

Barışın ve huzurun adı olan Adıyaman’ımız, gerçekten çok önemli olan, Adıyamanlıların  çok da memnun kalacağı, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Fuardan bugünlük aktaracaklarım bu kadar, bir sonra ki yazımda inşallah  edindiğim izlenimlerimi de sizlerle paylaşmak dileğiyle…

Kerim Baydak

kbaydak61-artan@hotmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..