Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

1. Anadolu Kültür Festivali açılış töreni yapıldı

1. Anadolu Kültür Festivali açılış töreni yapıldı
 

1. Anadolu Kültür Festivali Açılış Töreni


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilen Antalya Anadolu Kültür Festivali etkinlikleri yürüyüşüyle başladı.

21 hemşeri derneğin bulunduğu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşe Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile Burdur ve Isparta'dan ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Konser öncesi konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, son 3 yıl içerisinde Antalya'yı kültür başkenti yapmak için büyük bir gayret sarf ettiklerini belirtti. Bu festivalin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, bunun başka kentlere de örnek olmasını diledi. Beş gün boyunca gerçekleşecek festivalde her derneğin kendini kültürü, mutfağı, folkloru ve ezgileri ile tanıtacağını söyleyen Başkan Akaydın, geçtiğimiz haftalarda yaşanan terör olayları nedeni ile festivalin coşku boyutunu biraz azalttıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından açılış töreni Burdur, Bitlis, Sivas, Akşehir, Trabzon yörelerinin halk oyunları gösterileri ve Mehter gösterisi ile sona erdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..