Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

1 Ekim BIST 100 Teknik Analizi

1 Ekim BIST 100 Teknik Analizi
 

BIST 100


Geçen haftanın tamamını kayıplarla geçiren Borsa İstanbul (BIST) haftanın ilk işlem gününde de satış ağırlıklı bir seyir izledi. İlk seans 74,000 üzerinde tutunma çabasında olan endeks ikinci seans artan satış baskısıyla en düşük 73,545 puan seviyesine kadar geriledi ve kapanışa yakın bu seviyeden gelen tepki alımları ile toparlandı. Yaşanan tepki alımları ile kayıplarının çoğunu geri alan endeks günü yüzde 0,38 oranındaki düşüşle 74,486 seviyesinden tamamladı.

TEKNİK GÖRÜNÜM
Önceki hafta yaşanan sert yükseliş ile birlikte önemli dirençlerini yukarı yönde kıran ve 19 Eylül’den beri kısa vadeli düşüş trendi içerisinde olan endeksin dün 73,500 desteğinden gelen tepki alımları ile taban arayışına girdiği söylenebilir. Bu manada dün ilk seans 21 günlük hareketli ortalamalarının altına sarkan endeksin dipten gelen alımlarla yeniden 21 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkması da bu açıdan olumlu karşılanabilir.

TEKNİK GÖSTERGELER
Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde bazı teknik göstergelerin dünkü tepkiye olumlu karşılık vermesine karşılık bazı göstergelerin düşüş eğimini yavaşlatarak aşağı yönlü seyrine devam ettikleri görülmektedir.

Bu göstergelerden Stokastik’in dünkü harekete hemen tepki verdiği görülürken CCI ve William’s R’ın ise düşüş eğimini yavaşlattıkları ve aşırı satım bölgesi referans çizgisinin hemen üzerinde seyrettikleri görülmektedir. Benzer şekilde gerilemesine karşın hala referans seviyesinin üzerinde bulunan Momentum’un azalan eğimi endeksin bu hareketine destek verici olabilir.

Orta vadeli göstergeleri incelediğimizde ise MACD’nin tetik çizgisine yaklaşması ve Trix’in de uzun vadeli zirve seviyelerinden yönünü aşağıya doğru çevirmesi zayıf seyrin devamına ve yükselişlerin yeni bir trendden ziyade tepki boyutunda kalmasına neden olacaktır.

Toparlayacak Olursak;
Bugün dünkü tepkinin devamı niteliğinde güne pozitif başlamasını beklediğim endeksin dünkü tepki hareketine devam etmesi ve öncelikle grafikte sarı çizgilerle gösterilen kanal direnci 75,000 üzerinde kapanışlar yapması gerekmektedir. Dünkü hareket ile yeniden kısa vadeli ortalamasının üzerine çıkan ve teknik göstergelerinde toparlanma gözlenen endeksin bunu başarabileceğini düşünüyorum. Şayet beklediğim gibi bunu başarabilirse ilk önemli direnci 75.900 seviyesinde olup, bu direncin üzerinde 77 bin seviyelerini gündeme getirecektir. Olası 75,000 direnini geçemeyen hareketlerde ise endeksin 50 günlük ortalaması ve grafikte beyaz çizgi ile gösterilen 72,600 referans alınabilir.

Bol Şans
Esra YILMAZ

 

 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..