Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '11

 
Kategori
Dünya
 

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ünlü konuklarla kutlandı…

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ünlü konuklarla kutlandı…
 

02/10/2011  İnsan doğduktan itibaren yaş almaya başlıyor ve bu süreç bebeklik, çocukluk, gençlik ve orta yaşlılık, yaşlılık diye devam ediyor. Geçirmiş olduğumuz her süreç birçok deneyimleri de kendi içinde barındırıyor.1 Ekim dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Uluslar arası Yaşlılar Günü” olarak kabul edilmiş ve her sene bu gün çeşitli şekillerde kutlanıyor.

Dünya Yaşlılık Derneği; şimdiye kadar yapılan kutlamalardan farklı bir organizasyon düzenleyerek hem dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekelim hem de toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı ifade edelim diye, el ele, gönül gönüle vererek yola çıkıyor…

İnsan bir şeyi isteyince önüne çıkan engelleri bertaraf edip dimdik yürümeyi başarabiliyor.Dağları aşıp, denizlerin üzerinde huzurla yürüyebiliyor.Ayaklarına batan dikenlerin acısı bir dost gülüşü, bir dostun uzattığı yardım eliyle iyileşebiliyormuş.Başından beri bu süreçte olduğumdan dolayı işte bütün bunları hep beraber artısıyla, eksisiyle yaşadık ve yeniden öğrendik.

Öncelikle İLESAM ile ortak bir protokol düzenleyerek bu işe başlanıldı.Uzun bir sürece yayılan çalışmalar sonucunda alanında başarılı 41 kişi “Zamanı Tersine Kuranlar” ödülüne layık görüldü.Dünya Yaşlılar günü olan 1 Ekim 2011 günü Uluslararası bir ödül töreni yapılması planlandı.*                                                  

*Nihayet dün bu büyük organizasyon ünlü spiker-sunucu Ayşe Egesoy ve Hakan Yılmaz’ın sunduğu Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar” ödül töreni Acity AVM Salonu’nda gerçekleştirildi.Siyasetten-kültüre, spordan-medyaya, edebiyata, sinema sanatçılarına ve diplomatlara kadar uzanan geniş bir yelpazeye yayılan konuklar gelen misafirlerin ilgi odağı oldular.

Konu yaşlılar olunca ünlü televizyoncu Beyazıt Öztürk yapılan teklifi geri çevirmedi.Şeref ödülü alan Beyazıt Öztürk geceye her zaman ki gibi esprili konuşmalarıyla renk kattı.TÖMER öğrencilerinden Türkçe öğrenen gencin duygu yüklü okuduğu Karadeniz Türküsü dinleyenleri etkiledi.

İLESAM başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Dünya Yaşlılık Derneği Kurucusu Umut Çınar yaptıkları açıklamada; tüm dünyanın sorunu olan yaşlılığı ve onların sorunlarını gündeme getirmek istediklerini ifade ettiler.

Çınar; yıl sonuna kadar Dünya Yaşlılar Federasyonunun Türkiye’de kurulması için Birleşmiş Milletlere (BM) başvurmayı planladıklarını bildirdi. 

e-mail:belginturan@gmail.com 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..