Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

1. Isparta Kitap Fuarı başarısı

1. Isparta Kitap Fuarı başarısı
 

ISPARTADA BU FUARA MUTLAKA GİDİN!


4- 5 Mart 2017 tarihindeki Hayat Yayınları Standında yer almak ve okurlarımla buluşmak için 1.si düzenlenen 1. Isparta kitap fuarına doğru yolculuğum başladığında, aklımda diğer fuarlar gibi olup olmayacağı merakıyla Pamukkale Turizm'de düşüncelerle yol aldım. Merak ediyordum haliyle bu sefer nasıl olacak diye? Bazı yerlerde de fuarlar düzenlenmiş, bir çoğu üzücü denecek derecede tanıtım eksikliğinden dolayı olsa gerek beklediğimizi bulamadığımız fuarlarla karşılaşmıştık.

Denizlili şair ve yazar arkadaşlarımızın selamını da alarak, Denizlimizi en güzel şekliyle temsil edip, Ispartalı kardeşlerimizle birlikte buluşmak amacıyla alınan yollar nedense hiç yorucu gelmemişti. Haliyle bilirsiniz ki bu tür organizasyonları ortaya çıkarma süreci bile o kadar zordur ki, sağlam bir ekip ile çalışmak ve sürekli gece gündüz memleket için koşturmak gerekir.

Gökkubbe Fuar Alanında 216 yayınevi ile 100 yazar arkadaşımızın buluştuğu bir alanın geniş olması gerekiyordu ki, böylesi güzel bir faaliyete hizmet edebilsin. Bir çok kez geçmeme rağmen, Isparta'ya gitmek ilk kez nasip olmuştu. Bu açıdan da memleketimin cennet köşesinden, gülünün ünü dünyaca aşmış, birbirinden güzel nitelikli yerlere sahip olan, gülün her çeşit ürününü bulabileceğiniz, hatta ürün çeşitliliğinden dolayı hayrete düşeceğiniz bu cennet bahçesinde olmak benim için ayrı bir mutluluktu.

O yüzden heyecanımız elbette yadsınamazdı. İnternet ortamından yazar arkadaşlarımın paylaşımlarını bakarak yol aldığım bu güzel şehrimize gelir gelmez. İlk şokumu yaşamıştım, memleketimin güzel yürekli misafirperver yapısına sahip insanlarının dışarıdan gelen insanlara misafirperverliğini en güzel şekliyle göstermek adına yaptığı candan hareketleri hep sevmişimdir. Mükemmel ötesi bir karşılaşma olmuştu benim için. Belediye başkanımız değerli Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Isparta'ya ve Ispartalılara öylesine mükemmel bir hediye sunmuştu ki bu kitap fuarını düzenleyerek, hedeflerinin ötesine geçtiğinin göstergesiydi bu hediye.

İlk karşılaştığım köylerde dahil olmak üzere memleket insana verdiği değeri gösterircesine en ücra köşesinden bile ücretsiz olarak Fuar alanına taşıma yapan ve bununla organize olmuş araçların olması, ünü sınırlar ötesine aşacak bir Kitap fuarının gerçekleştirildiğinin göstergesiydi. Bir kez daha taktir ettim. Zabıta Şeni Şenol abinin güler yüzlü yaklaşımıyla, yardım sever tavrıyla bizi fuar alanına kadar götürmesi ayrı bir güzellikti. Mehterle açılışı yapılan ve kırmızı halıların üzerinde birbirinden güzel fotoğrafları paylaşan yazar arkadaşlarımın havasını soluduğu bu mekana gelmiştim.

1500 yıllık Türk tarihini resmeden, el işçiliği ile hazırlanmış kapıya dakikalarca bakarak inceledim. Bu kadar yoğun bir emekle başlangıcı sunulan açılış kapısı bir başkanın memleket insanına verdiği değerin ne kadar ulu olduğunu gösteriyordu zaten. Gökkubbe Fuar alanı da beklediğimin ötesinde güzel bir yer çıkmıştı ki, el emeğinin yoğun olduğu bahçesindeki eserler bile öyle güzeldi. Profesyonel manada anlamını özümseyerek çalışmanın ne demek olduğunu değerli Başkanımız çözmüş gerçekten.  

Heyecanla içeriye girdiğimde hemen Bolat Kardeşim ve Basından sorumlu abimiz bir bardak sıcak çayı sunarak dinlenmemizi sağlarken, güvenlikten sorumlu kardeşimle sanki kırk yıllık bir dost edasıyla verilen bu hizmet hakkında bilgiler almıştım.

O kadar sevincidiri şeyler söylediler ki, bir başkanın halkının içinden, halkına hizmete ve vatanına güzel eserler kazandırmak adına canla başla çalışmaya adayıp bu güzel hediyeyi sunan Değerli Başkanımızın ülkülerinin doğrultusunda memleketimiz için hedeflerinin ötesine geçeceği o kadar belliydi ki, yaptığı çalışmalarla insanlara sunduğu hizmetle ve Isparta kitap fuarıyla resmen dünyaya haykırmıştı bu çalışma "Dünyayı bilgi ve sanat kurtaracaktır." diye.

Hegel ne diyordu; "Bilirsen çekiç olursun, bilmezsen örs olursun.", bunun bilincinden 7'den 70'e halkına gül kokusuyla kitap kokusunu bir araya getirerek 12 Mart'a kadar sürecek olan bu fuarın aslında gördüğü talep karşısında anlaşıldı ki, Isparta bundan sonra memleketimizin Fuar merkezi haline gelecek bir şehri olduğunu kanıtladı. Tamamiyle kitap fuarı görünümünde olan bu fuar alanında yaşananlara, çocukların, halkın gözlerindeki o mutluluğa bakınca  tam bir şölene, kitap bayramına dönüşen bir çalışma etkinliğin ötesine geçmiştir.

Artık vakit gelmişti, imza günü için Hayat Yayınları standında yerimi alır almaz, iki kardeşimin yüzlerine gün ışığı aydınlığıyla yakışan tebessümleriyle gelmesi benim için ikinci bir sürpriz olmuştu, Ümit Pala ve Ebru Pala gelerek Başkanımızın ne kadar profesyonel çalıştığının gösteren ve gelen misafiri en güzel şekliyle ağırlamanın manasını bilen bir duruşla "Hocam en küçük ihtiyacınızı lütfen bize iletiniz, Değerli Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın beyin selamını size iletmek isterim. Sizin için görevlendirildik." demesi beni hem tebessüm ettirip mutluluğuma mutluluk kattı, hem de memleketini bu derece seven insanların arasında olmaktan huzur buldum.  Size şunu söyleyeyim halkımızın o güzel ilgisi, Başkanımızın o profesyonel çalışması ve ekip içerisindeki koordinasyonun kalbi bağlılığı o kadar güzeldi ki, böylesi yapılanmalarda başarısızlığı düşünemezsiniz bile.

Ben geri dönene kadar yemeğimizden, şehrin tanıtımına kadar en ince ayrıntıyı düşünen değerli Ümit ve Ebru kardeşlerimin memleket sevdasıyla şevklerini gördükçe bende daha nasıl fazla fayda sağlayabilirimi düşünmeye başladım. Kalpleri güzel bu gençlerin misafirperver tavırları, Türk'ün gücünü ve kalbinin güzelliğini gözler önüne seriyordu. Değerli kardeşim Ebrunun Memleketi anlatışını ve tanıtışını görseniz, orada kalıp yaşama arzunuzu artıracak bir enerjiye sahip olur, resmen orada yaşarsınız.

O kadar güzel bir şehir ki Isparta, bir başlangıç olan bu bilinçlenme hareketi Kitap fuarının daha nice yıllar sürmesini diledim, defalarca da emek veren gönül dostlarına dua ettim memleketi gezerken. Değerli Yazar ve oyuncu arkadaşım Murat Tavlı ile birlikte olmak yaşanan güzelliğin bir başka yönüydü. Gazetecilik alt yapımın olması nedeniyle ileri ki zamanlarda güzel bir röportaj yapmanın da sözünü almıştım ayaküstü. Yemekler yenildi, çaylar içildi, fuar alanına dönerken hakikaten dinlenmiş, huzurlu, mutlu bir ruh haliyle ve memleketine değer katan insanların arasında olmak şevkiyle tekrar geri dönüp okurlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşınca ayrı bir dinginliğin ve pozitif enerjisinin sahibi oldum.

Değerli Meclis Üyesi abim Orhan Eren'in ziyareti ve daha sonra bir çok kez gelip ailesini de getirmesi, kalbinin ne derecede güzel olduğunu, yüzünün o güleç haliyle insanları memleketini sahiplenmenin ne demek olduğunu anlatıyordu. Meclis üyeleri abilerimle birlikte ziyaretleri beni fazlasıyla sevindirdi. Halkın nabzını tutan bir başkanın ön görüsüyle ortaya çıkan bu çalışmanın, halkın ne kadar çok ihtiyacı olduğunu bir kez daha gösterirken, anonslarda sürekli kulaklarıma takılan hediye etmek ifadesi gerçekten, bir başkanın hizmeti en güzel şekliyle nasıl yapıp memleketine böylesi güzel bir hediyeyi sunabileceğini ve zor olan bir çalışmanın ortasında 216 yayınevi ve 100 ünlü yazarı halkı için toplayıp hizmette sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. Bu bağlamda Değerli Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın başkanımı yürekten kutluyorum.

Orada birbirinden değerli gönül dostları ve yazar arkadaşlarımla beraber olmanın mutluluğu, memleketine böyle hizmet etmek aşkıyla çalışan insanların varlığının en güzel kalbi muhabbetleriyle şereflendirilmiş olarak Ümit ve Ebru kardeşlerim gibi nitelikli insanların yer aldığı güzel Isparta'da bir sürü gönül dostunun yer aldığı bir ailem oldu. Yazara, sanata, okumaya değer veren ve memleketimin insanına hizmet etmekte sınır tanımayan Değerli Başkanım Yusuf Ziya Günaydın'a ve o güleç yüzlü profesyonel ekibine sonsuz sevgilerimi, şükranlarımı sunuyorum. Rabbim sizleri muvaffak etsin, nice güzel etkinliklerle kitap bayramına dönüşen, Türkün kültürünü yansıtırken, en küçüğünden en büyüğüne kadar kitapları gül kokusuyla birlikte koklayıp, memleketi için okuyarak vatanına faydalı olan nice güzel nesilin yetişmesinde etkin olan böylesi güzel faaliyetlerin devam etmesi, yıllarca sürmesi dileklerimle.

Bir Yazar olarak kendi adıma şunu söyleyebilirim ki "İyi ki Isparta'ya geldim, iyi ki kitap kokusuyla gül kokusunu ruhumuza sevgiyle sindirip geri döndüm. Hepinizi şimdiden çok özlediğimi belirtmek isterim." Başarılarınız daim olsun. Helal olsun. Fuar dediniz mi böyle nitelikli yapılır.

 

Baki EVKARALI

http://www.facebook.com/bakican

http://www.facebook.com/yazarbakican

http://www.twitter.com/bakievkarali

http://www.instagram.com/senaristbakican

 
Toplam blog
: 121
: 758
Kayıt tarihi
: 13.03.14
 
 

1979 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Serinhisar ilçesinde tamamladıktan son..