Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

1 Kasım seçim analizi...

1 Kasım seçim analizi...
 

Bu dört partiden başkası yok yine...


Bir rekor kırılıp beş ay sonra bir Erken seçim yapıldı, üç gün önce 1 Kasım Pazar günü Türkiye genelinde Milletvekili seçimi yapıldı. 
 
Bu seçim bir Erken seçimdi, çünkü 7 Haziran’da yapılan seçimde partiler koalisyon kurmak istemedi ve Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Kasım’da seçime gidilme kararı alındı. Bu Erken seçim kararını Cumhurbaşkanı almış olsa da, bana göre bu Erken seçim kararının alınmasına asıl suçlu muhalefet partileriydi. Böyle düşünme nedenimse; muhalefet partilerinin kararlı bir siyasi çizgide ilerlemeyip Akp’ye ipleri teslim etmeleridir. Yapıcı değil oyunbozan taraf kendilerinin gösterilmesine sessiz kalmalarıdır ve bunun yanında alınması gereken kararları zamanında alamamış olmalarıdır. 
 
Mhp başkanı Bahçeli her şeye “Hayır” dedi, hiç yapıcı olmayıp 7 Haziran’dan bu yana “erken seçim” dedi ve oyunbozan o oldu… Chp başkanı Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmeleri sırasında bir ay boyunca bir çocuk oyalandı ve oyunbozan o oldu... Hdp başkanı Demirtaş ise Pkk terör örgütü konusunda sesini daha çok yükseltmedi ve oyunbozan o oldu. 
 
Bu öngörü sorunları ve kararsızlıklar, Akp’nin açık ara iktidar partisi olmasına neden oldu. 
 
 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..