Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

1. Lig şampiyonu Anadolu 'dan çıkmalı

1. Lig şampiyonu Anadolu 'dan çıkmalı
 

Futbol yüzyılın olayı. Adeta mabet. Bir dolu insanının ekmek yediği bir sanayi. Amatör sporlara da futbolla birlikte önem vermek ve sporcuların sendikalılaşmasını özendirmek gerek. O arada kulüplerin reklam gelirlerinden aldıkları payı da hakça dağıtmak esas olmalıdır.

Ancak, bugünkü konum, Türkiye ligleri şampiyonluğu. İstatistiksel olarak Trabzon’u da artık ”4.büyük” kabul ettiğimize göre, -Bursaspor da 1 kez olmak üzere-bunların dışında çıkan şampiyon yok. Oysa futbol bir endüstri ürünüyse Anadolu’da “kaplan” gibi güçlenen nice kentimiz var. Denizli, Adana, Gaziantep,Samsun,Eskişehir ilk aklıma geliverenler. Ama bunların arasından yeni bir lig şampiyonu çıkmış değil. Şampiyonluğu Anadolu’ya taşıyacak bir takımı özlüyorum. Öte yandan kökeni neresi olursa olsun bir insanın hele ki 1. ligde oynuyorsa kendi kentinin takımına öncelik vermesinin gereğine inanıyorum.

Ben, yaşadığım Ankara’nın takımlarının başarısını daha yakından izliyorum. En başta da taraftarı olduğum Gençlerbirliği'ni... Gençlerbirliği şan-ı büyük mazisi ve en modern tesisleri ve altyapıya en büyük önemi veren yönetim anlayışıyla şampiyonluğa layıktır.

Elbette uluslararası karşılaşmalarda ülkemizi kim temsil ediyorsa onun başarısını istiyoruz. Ancak karşılaşmaların tümünde sportmenlik ve centilmenlik esas olmalıdır. Örneğin geçen İsviçre maçlarımız sonrasında kimilerinin tutumu yüz kızartıcıydı; umarım örnek değil ders alınmış olsun. Öte yandan, ön gençliğimde, çok başarılı oldukları halde sırf üç büyüklerde oynamıyorlar diye bazı sporcuların ulusal takıma çağrılmadıkları söylentilerini duydukça çok kızardım.

Sanırım artık sporun kardeşliği ve birleştiriciliğinden daha büyük güç aranmakta ve organizasyonu ile tertemiz yarışmaların gerçekleşmesi için çaba harcanmakta. Yeni tesislerin, özellikle de alt yapı tesislerinin önemi bir yana ülkemiz seyir sporlarında ve futbolda önemli bir tesislenme atağını da gerçekleşmekte. Federasyonumuz özerk olarak hiç değilse kuramsal açıdan-belirlenmekte. Gelecek için umutvarım.

Türkiye mutlaka Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın zaman zaman yaptığı gibi uluslararası başarılar elde edecek ve daha çok kendi öz kaynaklarından pırıl pırlı tesislerde bilimsel koşullarda yetişmiş gençleriyle bu sporu ve sporun diğer alanlarını, okul disiplini ve aile ahlakına koşut olarak zenginleştirecektir.

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..