Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

1 MAYIS

1 MAYIS
 

Ne olacak halimiz ?


Aslına bakarsanız, siyasetle ilgili yazı yazmak istemiyorum. Ama ne var ki ülkemizdeki gelişmeler, bizleri birşeyler yazmaya, karalamaya yöneltiyor. İçinde bulunduğumuz kargaşa içinde sesimizi duyurma ihtiyacı bu sanal günlükte kaçınılmaz oluyor.

Dün 1 Mayıs dı. Bir başka deyişle İşçi Bayramı. Bütün dünya nın kutladığı önemli bir bayram. 1886 lardan bu yana işçilerin emeklerini koruma adına verdiği mücadelenin sonucunda dünya bugünlere gelmiş. Emek her zaman sömürülmekte ve gelecekte de sömürülmeye devam edilecek. Bu sanki dünyamızın kabullenilemeyen gerçeği. Ama yıllar ilerledikçe sömürenlere karşı bir güç oluşmuş, bu güç aynı sömürenler gibi örgütlenmiş. Ve bir takım haklar elde edilmiş, sosyal yapılar şekillenmiş ve bu günlere gelinmiş. Vahşi kapitalizm karşısında emek kendini koruma altına almaya çalışmış.

Tabii bu arada emek sömürücüleri, 18. ve 19. yüzyıllardaki taktiklerini değiştirmiş. Sevimli görünmek, halkın desteğini almak, sanal refah, aşırı tüketim güdüsünü geliştirme vb. tavırlarla yapılanmalarını gözden geçirmişler. Günümüzde, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi tüketime yönelik bayramlara ses çıkarmıyor, hatta destek veriyorsak 1 Mayıs İşçi Bayramınında arkasında olmalı, hep beraber kutlamalıyız. Tıpkı diğer dünya ülkeleri gibi. Bu bir olgunluktur. Hükümetin kimin yanında olduğu çok önemlidir. Bu, meydanlarda atılan sloganlarla değil, bu tür günlerde gösterilen tavırla ölçülür, anlaşılır. İstanbul'u yönetenler ne yazık ki kötü puan almışlardır. Bu notlar karnelerine yansır mı bilinmez.

Bu gün nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ekonominin durumu ortada. Birçok sektör önünü göremiyor. Sanal bir mutluluk ortamında gibiyiz. Muhalefet ayrı telde, hükümet ayrı telde akort basıyor. İlerisi hiç parlak gözükmüyor. AKP in kapatılma davası, son 1 Mayıs olayları akla şu soruyu getiriyor, acaba AKP sonun iyi olmadığını görüyor ve aradan sıyrılmanın yolunu mu gözlüyor.

Gelecekte ne olur bilinmez, ama bilinen birşey var devrilen kamyonun altında biz emekçiler kalacağız. Kamyonu süren üstünü şöyle bir silkeleyip yoluna devam edecek....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..