Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

1. Mersin Kültür Festivali hazırlıkları sürüyor...

1. Mersin Kültür Festivali hazırlıkları sürüyor...
 

4-6 ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 1.Mersin Kültür Festivali hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. MEBİDER yöneticileri de bu vesile ile Mersin’deki kurum ve kuruluş ziyaretlerine devam ediyorlar.

 

MEBİDER üyeleri festival kapsamında dün ilk ziyaretlerini Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne yaptılar ve Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Adem Erol tarafından karşılandılar.

MEBİDER Başkanı İbrahim Ünver, ziyarette MEBİDER ve düzenleyecekler festival hakkında bilgiler sundular.Ünver "İlimizde sürdürülebilir kalkınmayı, kamu-özel sektör işbirliği ve ortak akılla gerçekleştirme amacı ile hareket ediyoruz.MEBİDER olarak bürokratik oligarşiyi kırmak için genel merkezi Mersin olan derneğimizi kurduk.Türkiye'nin şu konjonktüründe barışa ihtiyacı var. Farklı kültürü, inançlara sahip olan Mersin'de sesimizi duyurmak için çalışmalar yapmaktayız.”dedi.

Ünver, “Biz Mersin'iz.Mersin Türkiye'dir" sloganıyla yola çıkarak bir festival yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bu bağlamda tüm sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini, görüş ve destek almayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Ünver, düzenleyecekleri  1.Mersin Kültür Festivali 'nde derneklerin standlarda kendi yöresel yemeklerini ve el sanatlarını paylaşacaklarını, folklorik gösterilerin de Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikle sergileyeceklerini belirtti.Ünver, "Bu festivalle  ortak paydada buluşmak niyetindeyiz. Aidiyet duygusunu geliştireceğiz. Bu vesile ile 4-6 ekim 2013 tarihlerinde yapmayı planladığımız kültür festivaline desteklerinizi bekliyoruz.”dedi.

 

 

Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Adem Erol, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasında başladı. Erol, önce Forum Mersin hakkında bilgiler sundu. Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 200 mağazanın olduğunu ve ayda 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.Şu anda Türkiye’de 10 tane Forum AVM olduğunu onbirinci merkezi eylül ayında Gaziantep’de açacaklarını söyledi. Amaçlarının  AVM’lerin özellikle alışverişin yanında  yaşam merkezi olmalarını sağlamak.”dedi ve “AVM’lere sosyal statü kazandırılması lazım”dedi.

Erol, MEBİDER’in düzenlediği  1.Mersin Kültür Festivali’ni düzenlemenin kolay olmadığını, ellerinden gelen yardımın gösterileceğini ifade etti. Duyuru ve lansmanın kendilerince yapılabileceğini ve sponsor bulma konusunda katkı sağlayabileceğini söyledi ve projenin başarılı olması temennisinde bulundu.

 

 

MEBİDER üyeleri bir diğer ziyaretlerini Radisson Blu otele gerçekleştirdi. MEBİDER üyelerini Satış Pazarlama Müdürü Baran Yatagan ve  satış yöneticisi İslim As tarafından karşılandı ve Radisson Blu hakkında kısa bir bilgilendirme sunumu yaptılar.

Daha sonra Radisson Blu Otel Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Kütük’e MEBİDER üyeleri 1.Mersin Kültür Festivali hakkında bilgiler sundular ve aidiyet duygusunu geliştirecek, kent kültürünü ortak paydada buluracak bu festival için destek istediler.

 Cenk Kütük ise konuşmasında “ Çok önemli bir organizasyon yapıyorsunuz.Mersin çok başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu kentin çok daha iyi yerlere geleceğinden eminim.Bu festival için de konuyu yönetim kurulunda görüşüp, elimizden gelen desteği vereceğiz.”şeklinde konuştu.

 

Ahmet Metin Türkoğlu

turkogluvatan.com

 

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..