Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

1 Nisan da kötüymüş...

1 Nisan ...

Öğretmenler odasının konusuydu bugün.Nereden çıkmış bu 1 Nisan? Bilmiyoruz ama ilginç fikirler var: Endülüs'teki son Osmanlı kalesi Haçlı ordusunca alınmak istenmiş .Kaledeki Müslümanlara 31 Mart günü kaleyi terkedin hepinizi özgür bırakacağım diyen komutan bir elinde Kuran bir elinde İncil, ikna etmiş insanları.Ama anlatının sonu kötü... Çünkü 1 Nisan günü müslümanların asılması için aynı komutan emir vermiş askerlerine. Böylece 1 Nisan Müslümanları kandırma günü olarak Hristiyanlarca kutlanır olmuş...

1 Nisan'ı şakalaşmanın ve hatta saçmalamanın serbest olduğu gün olarak algılayan öğrencilerimizi sorgulayıp durdu bu olayı anlatan arkadaşlarımız...ve her basit olaya büyük analamlar yükleme "yetişkinliği" ile aslında çocukların okulu biraz daha eğlenceli bir ortam haline getirme, öğretmenine şaka yapacak kadar yakınlık duyma ... ve daha birçok istek yargılanmış oldu.

Hele bu olayın sınıflarda da anlatıldığını duymak, "acaba düşmanlıkların büyümesine katkıda mı bulunuluyor?" diye sorular bıraktı aklımda. Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 3
: 425
Kayıt tarihi
: 22.12.08
 
 

1983 Kars doğumluyum. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi' nden 2005 yılında mezun oldum...