Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '07

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

1 Nisan için Şaka Önerileri

1 Nisan için Şaka Önerileri
 

Yarın 1 Nisan. Sadece size yakın ve anlayışlı olan arkadaşlarınıza yapabileceğiniz bazı 1 Nisan şaka örneklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim önereceğim şakalar doğal olarak teknoloji ve bilgisayarla ilgili olduğu için eğer ilginizi çekmezse kusuruma bakmayın. Hepinize iyi eğlenceler

Otomatik değiştirme

Word programının bir özelliği istediğiniz bir karakter yada kelimeyi istediğiniz başka bir karakter yada kelimeye otomatik dönüştürmesidir. Araçlar bölümündeki Otomatik Düzeltme seçeneğinde görebilirsiniz. Şimdi arkadaşınızın bilgisayarını kullanarak onun en çok kullandığını düşündüğünüz kelimeleri komik kelimelerle değiştirebilirsiniz. Ör. Merhaba yerine naber yada a harif yerine q vb. değiştirebilirsiniz.

Masaüstü ekran koruyucu

Arkadaşınızın masaüstü görüntüsünü PrintScreen yaparak kopyalayın ve Paint programına yapıştırın. Daha sonra bu resmi masaüstüne resim olarak(jpeg vb.) kaydedin. Masaüstündeki tüm dosyaları tek bir dosya altında toplayın. Daha sonra o resmin üzerine gelip farenizin sağ tuşu ile arkaplan olarak belirleyi seçin. Arkadaşınızın masaüstü resmi arkaplan olarak çıkacak kendisi gelip o ekranda bir şeyi tıklamaya çalıştığında bilgisayarı kitlendi sanacak. Eğer biraz abartıp resmi photoshop gibi birprogramda 180 derece ters çevirip yaparsanız iyice şaşıracaktır.

Sesli fotokopi makinası

Fotokopi makinasının üzerine bir mikrofon koyup yanına şöyle bir not yazın. “Fotokopi makinası ses aktivasyon sistemine geçirilmiştir. Fotokopisini çekmek istediğiniz kağıdı koyduktan sonra kaç adet çekmek istediğinizi söylemeniz ve sonra Başla demeniz gerekmektedir.” Seyredin curcunayı.

Konuşmayı yazıya dökme

Öncelikle kablosuz klavyeniz olmalı ve iki kişi olmalısınız. Klavyenizi sizin sesinizi duyacak ama şaka yapılanın dikkatini çekmeyecek bir yere oturtmanız lazım. Bir tane klavye daha bulup bilgisayarınızın önüne koyun, süs olarak. Şimdi şaka yapacağınız kişiyi masanıza çağıracaksınız. “Bak benim bilgisayarım benim dediklerimi yazıyor” diyeceksiniz. Vesiz bir şeylersöylediğinizde diğer arkadaşınız yazacak. Yada messenger’dan ona bağlanıp ona bak sanamesajı ellerimi kullanmadan yazıyorumdiyerek elleriniz havada konuşacak ve arkadaşınızda sizin söylediklerinizi yazacak.

Optik fare sabotajı

Arkadaşınızın optik okuyuculu faresi var ise altına küçük bir paça selobant yapıştırarak çalışmadığını düşündürtebilirsiniz.

Klavye numarası

Eski tip beyaz klavyelerin tuşları ince bir şeyle azıcık yukarı doğru çekerseniz çıkarlar. Şimdi birbirine yakın veen çok kullanılacak olan A ve S tuşlarını yerlerinden çıkarıp yerlerini değiştirip tekrar takın. Bunu birkaç farklı karakterde daha yaparsanız gerçekten o klavye sahibini çok şaşırtırsınız.

Google dilini değiştirme

Şaka yapacağınız kişinin bilgisayarından google’a girin. Arama kutusunun sağ tarafındaki tercihler’e tıklayın ve gele nsayfada en üstteki arayüz dilini istediğiniz bir dile çevirin. Bu diller içerisinde İnka Dili, klingonca, bork bork bork ve bilgisayar korsanı dilleri ilginizi çekebilir.

Fare ile oynama

Windows kullanılan PC2lerde Kaontrol Panline gidip Fare(mouse) ikonuna tıklandığında fare ayarları gelir. Be ningilizvesini kullandığım için türkçesini bilmiyorum ama “orientation” seçeneğini seçerek fare hareketini tersine çevirebilirsiniz. Aynı yerden solaklar için fare(mouse)’nin tuşlarının fonksiyonlarını tersine çevirebilirsiniz.

Hayalet fare

Eğer kablosuz fareniz(mouse) varsa arkadaşınızın bilgisayarına belli etmeden takın. Şimdi o bilgisayarına oturduğunda değişik yerlere tıklamaya başlayın, şenliği seyredin.

Başlangıç Müziği

Önce .wav uzantılı enteresan ve komik bir müzik dosyası bulun. (google’da .wav yazıp arama yaparsanız bir çok yer geliyor) sonra şaka yapacağınız kişinin bilgisayarında C://Windows/Media bölümüne kaydedin. Windows XP Başlat.wav yazan dosyanın adının sonuna eski yazın.(Windows XP Başlat-eski gibi.) Ve kendi yüklediğiniz dosyanın adını o dosyanın adı ile değiştirin.(Windows XP Başlat) Artık bilgisayarını açtığında sizin yüklediğiniz müziği dinleyecek. Hele birde bu dosyanın kaydını siz yapmışsanız çok komik olacaktır.

Telefon numarası

Telefonu kaldırdığınızda çevir sesi gelmesi için boşta kalan küçük parçayı bir selobant ile yapıştırın ve arkadaşınızı arayın. Telefonu açacak ama telefon çalmaya devam edecek.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..