Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '18

 
Kategori
Astroloji
 

1 Ocak – 7 Ocak Haftası Gökyüzü

1 Ocak – 7 Ocak Haftası Gökyüzü
 

2018 yılının ilk haftasına Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ile başlıyor olacağız. Ailevi konular, duygusal ihtiyaçlar, ilişkileri ön plana çıkaran yılın ilk haftası, Uranüs’ün sonlanan retrosu ile birlikte geleceğe hızlıca yönlenmek arzusu duyacağımız ve Merkür’ün Uranüs ile uyumlu açısı ile hızlı düşünüp hızlı kararlar verecek olduğumuz bir haftada olduğumuzu göstermekte. Yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim dikkat etmemiz gereken unsurlar da yok değil. Mars ve Jüpiter arasında oluşan kavuşumun pozitifsel yaratıcılığı ise kendini, isteklerini ifade etme gücü ve gayretini desteklemekle birlikte aşırılaştırılmış her türlü hareketinde zararlı sonuçlar doğurabileceğini göstermekte.

1 Ocak – 7 Ocak Haftası Gökyüzü

2 Ocak Salı günü Yengeç Burcunda bir Dolunay (05:24) meydana geliyor. Duygular, hisler üzerinde yoğunlaşan etkiler taşıyan dolunay, ailevi konular, duygusal güven ihtiyacı, ilişkiler, bağlılık getirecek konular üzerine gelişen durumlara işaret etmekte. Ay’ın, Neptün ve Mars, Jüpiter kavuşumu ile arasında oluşan üçgen açı, duyguları derinleştiren, arttıran, hassaslaştıran ve bağımlılık yaratan unsurlar taşımakta. Duygusal olarak ihtiyaç hissettiğimiz güven arayışını, koruma, korunma güdüsünü, aile oluşturma, aidiyet içinde olma güdüsünü arttıran ve bu konulara ait durumları ön plana çıkaracak olan dolunay bu temalar altında gelişebilecek yeni durumlara, yeni kararlara açıklık sergilemekte. Özellikle duygusal açıdan güven ve sevgi anlayışının oluşturacağı içsel bir sorgu oluşturacak olan dolunay, gerçekçi, ciddi, sorumluluk yüklenebilmiş olan türde istekleri şekillendiriyor olacak.

Ülkemiz haritasının 1-7 aksında gerçekleşen dolunay, diğer ülkeler ile olan ilişkilere yönelik vurgu taşımakta. Natal 1. Evde Pluto derecesi üzerinde gerçekleşen Dolunay, 7. Ev transit gezegeni olan Pluto ile yaptığı karşıtlık ile birlikte natal kiron’u apeks haline getiren bir açı oluşturmakta. Bu görünüm diğer ülkeler ile oluşabilecek sorunlara yönelik bir gösterge oluşturmakla birlikte özellikle kadın figürler,kadın lider, yönetici figürleri üzerinde oluşabilecek sorunlara, zorluklara da işaret getirmekte.

Uranüs retrosu son buluyor

Yaklaşık 5 aydır retro hareketini sürdüren Uranüs, 1 Ocak günü ileri hareketine yönelik durağanlaşıyor ve 3 Ocak günü retro hareketini sonlandırarak bulunduğu Koç burcundan ileri hareketine başlıyor. Uranüs’ün retro süresi bu gezegenin ifadesi olan bağımsızlık, özgürlük, geleceğe yönelik düşünmek, özgün hareket etmek, kural dışı davranmak, yeni ve bağımsız olanı yaratmak dürtüsünü baskılayan, içselleştiren durumlar oluşturmaktaydı. Retro hareketini bitiren ve ileri hareketine başlayan Uranüs, taşımakta olduğu bu enerjileri şimdi daha net, daha baskısız, denetimsiz sergiliyor olacak. Koç burcunun son derecelerine doğru hareket etmeye başlayan Uranüs, gelecek günlerde bağımsızlık, bireycilik, özgürlük, kendi isteklerini gerçekleştirir olma arayışımızı ortaya koyar enerjiler taşımakta olacak.

Güneş, Neptün sekstil

2 Ocak Salı günü Güneş ve Neptün arasında kesin dereceye varan sekstil açı, aynı gün oluşan dolunay haritasında da aktif konumda. Oğlak burcunda Güneş ve Balık burcunda Neptün arasında oluşan uyumlu görünüm, kişisel amaçları gerçekleştirme dürtüsünü arttıran, amaç duygusunu yoğunlaştıran, hayal gücünü ve hayalleri gerçekleştirebilir olma duygusunu, isteklerini destekleyen enerjiler yaratmakta.

Venüs, Neptün sekstil

3 Ocak Çarşamba günü, Venüs ile Neptün arasında oluşan sekstil açı, duyarlılığı arttıran, duyguları yumuşatan, incelten etkiler taşımakta. İlişkilere, bağlılıklara bakış açımızı çok daha fazla duygularımızın şekillendirecek olduğuna işaret eden açı, ilişkilerimizde sevgi ve şefkat barındıran yönümüzü açığa çıkaran, ilişkilere yönelik fedakarlık yapmayı mümkün kılan enerjiler oluşturmakta. Venüs ve Neptün arasında oluşan açılar yaratıcılık, hayal gücü, sanatsal çalışmalar açısında da oldukça uygun enerjilerin oluşumuna işaret ederler.

Merkür, Uranüs üçgen

7 Ocak Pazar günü Merkür ve Uranüs arasında kesinleşen açı, hafta ortasından bu yana aktifliğini sürdürmekte olacak. Merkür’ün Uranüs ile uyumlu görünümü hızlı düşünme, geleceğe yönelik düşünme, hızlı kararlar verme ve yeni kararlar verme yönünde arttırıcı, destekleyici etkiler taşımakta. Bununla birlikte aynı zaman içinde gökyüzünde Merkür’ün Kiron ile kare açı görünümünde olduğunu gözden kaçırmamak gerekmekte. Hızlıca alınmış kararların yanlış olma ihtimalini gözönüne almak, düşünerek kararlar almak, yaralayıcı, kırıcı, zarar verici türde bir iletişim dili kullanıyor olmamak adına dikkatli olmak fayda getirici olacaktır. Doğru bir şekilde kullanılabilecek olursak iletişimsel sorunları çözmeye, anlaşmazlıkları kaldırmaya yönelik kullanılabilecek bir görünüm taşımakta.

Mars, Jüpiter kavuşum

Mars ve Jüpiter’in kendi aralarında oluşturdukları döngünün tamamlanması anlamı taşıyan kavuşum Akrep burcunda ve 7 Ocak Pazar günü gerçekleşiyor olacak. Açının etkisi hafta başından bu yana aktif. Mars ve Jüpiter arasındaki döngü 2017 yılının Şubat ayında karşıtlık, 2017 Temmuz ayında kare açısını yapmaktaydı. İnançlar, fikirler, manevi değerler ve adalet anlayışı için ve ile mücadele etme, savunma, savaşma, elde etme, sağlama güdülerini ifade eden döngü kapanan fazının, Akrep burcunda iki gezegenin kavuşumu ile yeni bir döngüsünü oluşturmakta. Mars ve Jüpiter arasında oluşan kavuşum, atılganlık, eyleme geçme, istekleri elde etme güdülerini arttrmakta. Harekete geçme, kendini ifade etme, istekleri ortaya koyma arzusunu arttıran ve bu yönde kendine güveni yükselten görünüm pozitifsel yönde kullanmak kazanç, başarı sağlayabilecek türde güçlenme etkisi taşırken olumsuz yönden aşırı riske açıklık sergilemek, istekleri, davranışları kriz haline getirerek elde etme yoluna girmek, fazlaca kendine güvenin getirebileceği yanılgılara düşmek, sabit fikir ve fanatiklik duygusu ile hareket etmenin zararlı durumlarına yol açıcılık sergileyebilir.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B. Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..