Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

1 Temmuz Pazar

1 Temmuz Pazar
 

1993 yılında terhis olan ve dağıtıma giden sivil askerlerimizi durdurarak 33 gencimizi Bingöl yolunda şehit ettiler. Aradan tam 14 yıl geçti. Acılar dinmedi. Şehitlerimize her gün bir yenisi eklenirken, acı hiç küllenmedi.

Zaten böyle bir acının anne babanın kalbinde küllenmesi mümkün mü?

Nihayet 14 sene sonra 33 fidanımızın hunharca şehit edildiği yere bir anıt yapıldı.

ALÇAK PUSU KURBANI 33 FİDANA ANIT (Akşam). Bingöl Elazığ yolunda 14 yıl önce otobüslerinden indirilip kurşuna dizilen 33 asker için ay-yıldız şeklinde bir anıt inşa edildi ve ortasına 33 metrelik bayrak direği dikildi.

ŞEHİTLER ANITLAŞTI (Bugün). Teröristler Mayıs 1993’te Bingöl’de 33 askerimizi şehit etti. Biz ancak 14 yıl sonra onları hatırladık. Anıtın açılışında zirveden kimsenin olmaması üzdü.

ACI AÇILIŞ (Türkiye). 33 şehidimizi kalbimize gömdüğümüz yerde yapılan dev anıtın başında şehit yakınları gözyaşı dökerek PKK’ya öfke yağdırdı.

33 ŞEHİDE ANIT (Yeni Şafak). Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde 1993 yılında şehit edilen 33 asker anısına yaptırılan anıt şehit ailelerinin gözyaşları arasında törenle açıldı.

*****

Geçtiğimiz günlerde hemen her gün güneydoğudan şehit haberi gelmesi, hepimizi hem üzdü hem duygulandırdı. Seçimler ve buna bağlı olarak oy dağılımını etkilemeyi amaçlayan bazı hesaplar sebebiyle Basın’da olayın biraz abartılı biçimde verilmesi ortalığı ayağa kaldırdı.

Bir ara terör örgütünü unutup sorumluluğu tamamen hükümetin üstüne atmak gibi bir eğilim bile ortaya çıktı. Arkadan Kuzey ırak’a girip girmeme tartışması başladı.

Ne yazık ki dünkü olaylarda yine 3 askerimiz şehit olmuştu. Fakat bu haber o kadar küçük yer aldı ki gazetelerde inanamadım. Hatta gazetelerden biri, keneden ölen 3 kişinin haberini daha büyük puntolarla vermiş, habere daha çok yer ayırmıştı.

TUNCELİ’DE 3 ŞEHİT (Cumhuriyet). Karayoluna yerleştirilen bombaları temizlemeye çalışan askerlere saldırı düzenlendi.

TUNCELİ’DE MAYINLI PUSU 3 ASKER ŞEHİT (Yeni Şafak). Tunceli Pülümür’de uzaktan kumandayla kumandayla patlatılan mayın üç askeri şehit etti.

*****

Bugünkü gazetelerin ortak manşeti, Barış Akarsu’nun geçirdiği kazaydı. Bir yarışmayla sesini duyuran ve hayranlarının gönlünü kazanan barış Akarsu, kendisi için hazırlanan yaş günü kutlamasına giderken bir kaza geçirdi.

Kazada Barış’ın arabada bulunan iki kız arkadaşı hayatını kaybederken, barış da komaya girdi. Hayati tehlikeyi atlatamayan genç sanatçı için doktorlar, Allah’tan ümit kesilmez diyorlar.

DAYAN BARIŞ; MUCİZE YAP (Akşam). 28 yaşına girdiği akşam doğum günü partisine giderken kaza yapan Barış Akarsu, hayati tehlikeyi atlatamadı.

HERKES BARIŞ İÇİN DUA EDİYOR (Bugün). Bodrum’da geçirdiği kaza sonucu komaya giren Barış Akarsu ölümle pençeleşiyor. Yaşaması mucize.

TÜRKİYE GENÇ BARIŞA AĞLIYOR (Güneş). Bodrum’da doğum gününe giderken trafik kazasında ağır yaralanan Barış Azrail’le savaşıyor.

TÜM DUALAR BARIŞ İÇİN (Hürriyet). Bodrum’da arkadaşının kullandığı otomobille kendisi için hazırlanan doğum gününe giderken geçirdiği kazada ağır yaralanan genç yıldız Barış Akarsu’nun durumu kritik.

FACİANIN NEDENİ ACEMİLİK (Posta). Şarkıcı barış Akarsu, Bodrum’da kendi doğum günü partisine giderken geçirdiği kazada ağır yaralanmış, sevgilisi Zeynep Koçak ile arkadaşı Nalan Kahraman ölmüştü. Aracı ehliyetini 3 ay önce alan Zeynep Koçak’ın kullandığı ortaya çıktı.

ARACI SÜREN SEVGİLİSİ ÇIKTI (Sabah). Dizi yıldızı Barış Akarsu’nun durumu ağır. Otomobili jandarmaya göre eski sevgilisi kullanıyordu.

MUCİZE OLSUN (Takvim). Türkiye Barış Akarsu’yu bir yarışmada tanıdı ve çok sevdi. Ama Barış şimdi komada. Doktorlar iş Allah’a kaldı, diyor.

BARIŞ ANİDEN YOLA ÇIKMIŞ (Türkiye). Doğum günü partisine giderken kamyonun altına giren Yalancı Yarim dizisinin başrol oyuncusu Barış Akarsu’nun solunum ve kalp fonksiyonları durdu. Kazada iki kız arkadaşı ölen Barış’ın aşırı hız yaptığı ve tali yoldan anayola aniden çıktığı öğrenildi.

YAKIŞIKLI STARIN ÖLÜM KALIM SAVAŞI (Vatan). Bodrum’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Barış Akarsu durumu çok kritik diye ameliyate alınamıyor.

*****

Yasaların herkese adaletli şekilde uygulanması, toplum huzuru açısından çok önemlidir. Ne yazık ki kanunların açık noktalarını yakalayanlar, bundan faydalanarak suç işlemeye devam ediyorlar.

Bazen çok basit bir konuda yaptığı bir hatadan dolayı çok ağır cezaya çarptırılanlar olduğu gibi, bazen de sürekli hatasını tekrarlamasına rağmen bazılarının adaletin pençesinden rahatça kurtulduğunu görüyoruz.

Bu çelişki elbette toplumu rahatsız ediyor ve birçok gözü dönmüş insan, suçluya cezasını kendi yöntemleriyle vermeye kalktığı için yargı ve adalet mekanizması da zedeleniyor.

Sanırım siz okumaktan bıkmışsınızdır, polisler baskın yapmaktan usandılar ama, Dalmaz Center yetkilileri, bizimle alay eder gibi, aynı hataya devam ediyorlar.

Bakalım sonuç nasıl bir karara bağlanacak, kim pes edecek…

DALMAZ REZALETİ (Bugün). Kumar da kumarhane işletmek de yasak. Ama yasalar yetersiz. Dalmaz Center 10. defa basıldı. Sıra 11. baskında..

BİRİ BİZİMLE DALGA GEÇİYOR (Hürriyet). İstanbul Etiler’deki Dalmaz Center dün gece onuncu kez kumar oynanıyor ihbarıyla basıldı. Polis basmaktan bıkmıyor ama göz altına alınanlar para cezasını ödeyip serbest kalıyor.

YASA TANIMAZLAR (Radikal). Türkiye’de bazı suçlular yasalarla alay ediyor. Dalmaz Center kumar yüzünden 10 kez basıldı. Yasadışı organ naklinde beş defa yakalanan doktor ilk celsede çıktı. Yasalar iyi uygulanmıyor.

*****

Günün diğer manşetleri de şöyle:

MHP’YE KARŞI TEZKERE KOZU (Akşam). AKP’den meydanlarda Kuzey Irak’a girelim kampanyası yürüten MHP’ye karşı son dakika atağı: Seçim öncesi tezkereyi geçirip MHP’yi baraj altına itmek.

ALAVERE DALAVERE İLE GÜL’ÜN YOLUNU KESTİLER (Bugün). Ak Parti’nin 3 ağır topu Kayseri’de birlikte gövde gösterisi yaptılar. Alanı hınca hınç dolduran kalabalığın karşısına Erdoğan, Gül ve Arınç elele çıktı.

ALANLARDA GÜNDEM TERÖR (Cumhuriyet). Erdoğan ve Bahçeli terörle mücadele konusunda miting alanlarında karşı karşıya geldi.

YABANCIYA PARA VATANDAŞA HAVA (Güneş). Büyüdük teranelerine rağmen halkın geliri düşerken Türkiye’ye giren bir dolar sıcak para 4 yılda 6 dolar oldu.

SEVGİNİN GÜCÜ (Milliyet). Geçirdiği beyin ameliyatından kafatasının yarısı çıkarılan reklamı Filiz Özbek, ikinci ameliyattan sonra yaşadığı konuşma ve hafız sorunların sevgilisinin ilgisiyle aştı.

REKLAM DAYAKLARI (Posta). Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, televizyonlara çıkıp sevgililerinden dayak yediğini anlatan ünlü kadınlara ateş püskürdü. Yediği dayağın reklamını yapan kadınlar var. Onları kınıyorum. Dayak yemekten hoşlanıyorlarsa kendi bilecekleri iş. Ama televizyona çıkıp anlatmasınlar, çünkü kötü örnek oluyorlar.

İLERİ ÜÇLÜ SAHADA (Radikal). Erdoğan, Gül ve Arınç Kayseri’de birlikteydi. Arınç’ın mitinge katılması tartışılıyor. İtiraz şu: Meclis başkanları parti çalışmalarında yer alamaz.

ADAYIMIZ SANDIK (Sabah). ABD elçisi bir Amerikalı’nın Erdoğan ve Gül’ü neden destekliyorsunuz? Sorusunu yanıtladı. Bizim adayımız seçim sandığı.

CHP’YE TEFTİŞ HEYETİ GELİYOR (Sabah). Sosyalist Enternasyonal CHP hakkındaki Orduya dayanma iddiası için heyet gönderiyor.

YETKİN VARKEN NİYE YAPMADIN? (Star). Erdoğan terörist başını asacağız diyen Bahçeli’ye Kayseri’den yanıt verdi. Sizin zamanınızda idam vardı. Bu kadar akıllıydın niye yapmadın.

EN BALLI KAZANÇ (Takvim). Yabancı YTL’ye güvendi çok kazandı. Türkler dolara güvendi fena kaybetti.

HUZURA SAHİP ÇIKIN (Türkiye). Başbakan Erdoğan Kayseri’de gün beraberlik günü, buna hepimiz dört elle sarılalım dedi.

GEÇMİŞİ TEMİZ KUVVACI ARANIYOR (Yeni Şafak). Tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım’ın İstanbul temsilcisi olduğu Kuvvai Milliye Derneği dağılıyor. Dernek ilanla sicili temiz ve kendi enerjisini üreten kuvvacılar arıyor.

SAĞLIK OCAĞINDA BÜROKRASİ KALKTI TEDAVİ ARTIK ÜCRETSİZ (Zaman). Sağlık alanında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Bugünden itibaren sağlık ocakları yediden yetmişe herkes için ücretsiz olacak. Kimsenin sosyal güvencesine veya ekonomik durumuna bakılmayacak. Hiçbir belge istenmeyecek. Sadece nüfus kağıdı yetecek.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..