Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

1 trilyon dolarlık bozuk para

1 trilyon dolarlık bozuk para
 

Google İmaj


Yanki Zihni Sinir icatlarından biri:

“Hazine kendi darphanesinde, üzerinde ‘1 trilyon dolar’ yazan 1 ons ağırlığında platinden bozuk para bastırsın. Bu yetki Hazine Bakanı’nda var. Sonra bu bozuk parayı Amerikan Merkez Bankası’ndaki (Fed) hesabına yatırsın, karşılığında da 1 trilyon dolarlık çeki alsın.

Yani metal olarak 1.600 dolarlık değeri olan bozukluğun üzerine ‘1 trilyon dolar’ nominal değer yazarak hazine para yaratıyor olacaktı.”

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1116349&Yazar=UGUR-GURSES&CategoryID=101

10 yılı aşkın bir süredir, temel global güçlerin nerelerde hata yapmasının bu Yeni Orta Çağ’a neden olduğunu bulmaya çabalar dururum. Eskiden böyle şeyler saklanırdı, şimdi haber yapılıyor da biz de öğreniyoruz. Böylelikle görüyoruz en seçme saçmaları.

Gerçek bir anekdotu anımsayalım:

Malumunuz bizim rahmetli Osmanlı, kağıt para ile batma zamanında yüzleşmiş. Padişaha sormuşlar para basmak için. O da sormuş: “Maliyeti kaç para?” Onlar kağıt, mürekkep ve matbaa masrafını söylemişler, o da ferman vermiş. “Basın gitsin.”

O Osmanlılar’ı aşmış bu şimdiki Yankiler. Red Kit’te bir espri vardı: Bir kalpazan 3 dolarlık sahte para basar, üzerine de merkez başkanı olarak kendisi (Kılkuyruk) imza atar. Şimdiki Yankiler bunu da aşmış.

Ondan sonra, biz akiller neden üzülüyoruz ki?: Dünya batarsa batsın. Bunlarla ayakta kalacağına, tabii ki batsın. Altında da biz ezilelim kütür kütür.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..