Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

1 Türk, 5 Almana Bedel

1 Türk, 5 Almana Bedel
 

Marmaris. (Şimdiki Belediye binası karşısı.( Foto: M. CELLEK)


       2016 yılının Nisan ayından bu yana Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu görevini yürüten Argyro Papoulia, sorumluluk bölgesindeki 12 şehre gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Marmaris’e gelerek Başkan Ali Acar’ın konuğu oldu.

       Ev sahibi Ali Acar, ziyaretten dolayı çok teşekkür ederek, “Bizler iki komşu ülkeyiz, doku olarak birbirimize çok benziyoruz” dedi. Acar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarihte bir takım olumsuzluklar yaşansa da, bizim temel düşüncemiz tüm Dünya halklarının dostça ve kardeşçe yaşaması. Bu komşuluk ilişkisi öyle bir noktaya geldi ki özellikle Yunan adalarına Türklerin yoğun ziyareti var. Her iki ülkenin insanları da doku olarak birbirine çok benziyor. Bürokratik, siyasi ve ticari ilişkiler bir tarafa, bu yakınlıktan dolayı kültürel ve sosyal ilişkiler iyi bir noktada devam ediyor.” dedi.

       Başkonsolos Argyro Papoulia da her İki ülkenin menfaatleri adına çalıştıklarını ifade ederek, “Ben de sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum, 2017 senesinde 330 bin Türk vatandaşı sadece adalara ziyarette bulundu. Marmaris’ten Rodos’a 40 bin, Simi Adası’na da 17 bin kişi turistlik amaçlı geçti. Toplamda 62 bin kişiye vize verdik. Bu gerçekten bir rekor. Bizim mutluluğumuz sayılardan değil iki ülke arasındaki dostluktan. Türkiye’deyken kendimizi evimizde gibi hissediyoruz” şeklinde konuştu. Ziyaret karşılıklı hediye sunumuyla son buldu.

        Öte yandan Yunan adalarına kapıda vize uygulamalarının 1 yıl daha uzatılması meyvelerini veriyor. Kuşadası’ndan feribot seferlerinin yapıldığı Samos adasında Türk turist patlaması yaşanıyor.

       Geçtiğimiz iki ayda Samos’a giden Türk turistlerin sayısı 3 kat arttı. 2016 yılındaki dönemde 2 bin 93 turist gelirken 2017’nin Nisan ve Mayıs aylarında toplam ziyaretçi sayısı 4 bin 468 oldu.

       Aynı dönemde Atina’da da Türk turist sayısında artış yaşandığını ifade eden  rehber Mehmet İçten, bu artışta 23 Nisan ve 19 Mayıs tatillerinin etkisinin olduğunu söyledi.

       Yunanistan’ı geçen sene 1 milyonun üzerinde Türk turist ziyaret etmişti. Bu sene ise bu sayının 2 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. Yunan adalarını ziyaret eden Türkler, toplam turist sayısının yaklaşık yarısını oluşturuyor. Yunan adaları için 2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor. Geçtiğimiz aylarda AB Komisyonu’nun kolay vize uygulamasına izin vermeyeceğini yönündeki haberler adaların yerel yöneticilerinden büyük tepki toplamıştı. 

       1 TÜRK, 5 ALMAN’A BEDEL:  Yunan Adalarında tatile giden Türklerin ortalama 200-250n  Euro bıraktığı belirlendi. Bu miktar, 4- 5  Almanın  harcadığı paraya denk düşmektedir.

       EN SON BAYRAM VE TRATİL GÜNLERİNDE: Bayram tatillerinde,  Akdeniz ve Ege kıyılarına gidenler neredeyse bütün otelleri doldurmuş  durumda.  Ancak Ege'nin karşı tarafında ise doluluk hat safhada. Tatilini Yunanistan'da geçiren Türklerin en fazla ilgi gösterdiği yerler ise komşunun adaları. Bu adalar arasında en dikkat çeken ise İzmir-Çeşme'ye 9 mil uzaklıktaki Sakız Adası… 3 günde 7 bin Türk turist Sakız'ı tercih etti. Bu sayı daha da artıyor. Geçen yıl tatilini Yunanistan'da geçiren Türklerin sayısı 1.3 milyon kişi olarak hesaplandı. Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Lisandros Tsilidis bu sayının bu yıl 1.5 milyonu geçeceğini söylüyor. Bayramda artan trafik bunun da göstergesi.

       ADALAR TÜRK TURİSTLERİN İSTİLASI ALTINDA: Tsilidis'in asıl dikkatini çektiği nokta ise Türklerin bonkörlüğü… 'Bu yıl sadece o adalar değil, Mikonos ve Santorini gibi ünlü adaların da çok sayıda Türk turist tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Bundan memnunuz. Çünkü gerçekten iyi para harcıyorlar' diyerek bunu işaret ediyor. Yunanistan'ın en önemli gazetelerinden Kathimerini'nin önceki gün yaptığı haberde Yunan adalarının adeta Türk turistler tarafından istilaya uğradığını belirtiliyor. Yunan makamlarının açıkladığı rakamları değerlendiren Kathimerini'ye göre bu yılın ilk 6 ayında önceki yıla oranla yüzde 50 artış oldu.

       MİDİLLİ'YE GİDENLER YÜZDE 214 ARTTI:  Yunan hükümetinin açıkladığı rakamlarda adaları ziyaret eden Türk sayısı ciddi anlamda arttı. 2017'de sadece 10 bin Türk turistin Kos'a gittiğini açıklayan yetkililer, Midilli'de de rekor kırıldığını ve Türkiye'den 6 bin 315 turistin tatilde adayı tercih ettiğini vurguluyor. Yunan makamlarına göre Midilli'de önceki yıla göre yüzde 214 artış yaşanırken, Sisam'da da yüzde 217 artış sağlanırken 7 bin Türk turist adayı ziyaret etti.

       CEPLERİNDE AKREP YOK:  Ancak en ilginç tarafı haberin harcama kısmında. Kathimerini'ye konuşan turizm acentası çalışanı Aris Lazaris, "Türkiye'den gelen turistler genelde aile. 3 gün gelip sonuna kadar yaşıyorlar. Ceplerinde akrep yok. Kişi başı günlük 200-250 euro harcıyorlar çünkü hep dışarıda yemek yiyerek alışveriş yapıyorlar" dedi. Bu rakamlarla Yunanistan'da bonkör olan Türk turistinin Türkiye'deki tatillerinde ise o kadar fazla harcama yapmadığı ortaya çıkıyor.

       YABANCI 65, GURBETÇİ 53 DOLAR HARCIYOR:  TÜİK'in açıkladığı 2016 turizm verilerine göre Türkiye, geçen yıl 31.3 milyon yerli-yabancı turisti ağırladı. Bunun 25 milyonu yabancı. Geri kalan 6.1 milyonu ise yurtdışında yaşayan Türkler… 22 milyar dolarlık turizm gelirinin 15.9 milyar doları yabancılardan, 5.9 milyar doları ise gurbetçilerden elde edildi. Yabancılar ortalama 9.8 geceleme yaparken, Türklerde bu sayı 17.4 oldu. Yabancı bu sürede 633 dolar harcarken, gurbetçinin bütçesi 978 dolar olarak gerçekleşti.

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, okyanus, tekne, açık hava, su ve doğa

KOS ADASINDA TURİZM HAYLİ İLERİ. GECELERİ TAVERNALAR İYİ İŞ YAPIYOR. İÇKİ UCUZ. EĞLENCE BOL. TURİSTİK HARCAMALAR, ALMANLARIN TAM BEŞ KATI

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa, gökyüzü ve açık hava

ADALARDA  CAMİLERİMİZ DURUYOR.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yemek yiyor, yiyecek ve iç mekan

HERKES, AKŞAM OLSA DA EĞLENSEK DİYOR. SAİR GÜN ARABA KİRALAYIP, ADAYI DOLAŞIYORSUNUZ.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

TAVERNALAR SALAŞ GÖZÜKSE DE, İÇERSİNDE HER TÜRLÜ MÜZİĞİN İCRA EDİLDİĞİ MÜZİSYENLER, SABAHA KADAR MÜZİK YAPIYORLAR.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

İZMİR YUNAN KONSOLOSU  A. PAPOULİA, MARMARİS BELEDİYE BAŞKANININ ODASIONDA,  BAŞKAN ALİ ACAR'LA BÖYLE  KARŞILAŞTILAR.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

YUNAN ADALARI İÇİNDE SANTORİ' NİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR.  YOLCU VE İNSAN TAŞIMA, DAR MERDİVENLERLE SAĞLANIYOR.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

BAŞKAN, KAŞLA GÖZ ARASINDA KONSOLOSUN ELİNE, MARMARİS BÜROŞÜRÜNÜ SIKIŞTIRDI. "BİZİM DE MARMARİSİMİZ VAR" DERCESİNE. HER İKİSİ DE TURİZMDEN  SOHBET ETTİLER   BİR ARADA BULUNDUKLARI MÜDDETÇE.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

TURİZM SOHBETİ KOYULAŞTIKÇA, DOSTLUKLAR DA PEKİŞMİŞ OLDU.  BAŞKAN KONSOLOSA VAKTİYLE TURİZMİ KARŞI  ADALARA  TÜRKLERİN GÖTÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.  EVLENMELER VE ŞÖLENLER İÇİN KARŞILIKLI GELİP GİTMELERDEN BAHSETTİ.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, açık hava

SANTORİNİ. LAV KAYALIKLARI ÜZERİNE KURULMUŞ BİR TURİZM BELDESİ. ÇOK ÜNLÜ

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, okyanus, açık hava, su ve doğa

BİR DE  MERDİVENLERİ OLMASA

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü ve açık hava

SANTORİNİN EŞEKLERİ TURİSTİK... ODA NUMARANIZI SÖYLÜYORSUNUZ, EŞEK TIPIŞ TIPIŞ GİDİP BULUYOR. O GÜN YORGUN DEĞİLSE, SIRTINMDA  DA SİZE BVİR YER AÇIYOR. YOKSA, YAYA  EŞEĞİN PEŞİNE DÜŞECEKSİNİZ.  BURANIN EŞEKLERİ, ADADAN DA MEŞHUR.

Görüntünün olası içeriği: okyanus

SANTORİNİ' de  SABAH

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, açık hava, su ve doğa

KOS ADASI

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, okyanus, açık hava, su ve doğa

VE KOS ADASI KOYU

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, okyanus, düğün ve açık hava

BURALARDA TURİZM BİR AYİN GİBİ. SÖYLENENLERİN AKSİNE SANTORİNİ, ZENGİNLERİN MEKANI DEĞİL.  HER KESİMDEN İNSAN BURADA BULABİLİRSİNİZ.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

S ANTORİNİ DE SABAH

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, okyanus, açık hava ve su

ADA ETRAFINDA TURLAR VAR

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, gökyüzü, açık hava ve su

DENİZ ÜSTÜNDE EĞLENCELER GIRLA

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, okyanus ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..