Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

10. Sanat yılımda MB yazarlarına açık mektup !

10. Sanat yılımda MB yazarlarına açık mektup !
 

Bülent Göncü (T.Ü.K.T.)


Merhaba,

Sizi bilmem ama ben sizleri Denizatı Sanat Galeri’sinde düzenlediğimiz ‘’ New York / New Work ‘’ isimli sergimle sevgili Yeşim Koç’un ‘’ My Life Story ‘’ isimli ilk kişisel resim sergisinde ağırladığım için çok mutluyum.

Bir sanatçı için paylaşmak, var olmaktır. Bir sanatçı için her resminin öncelikle zihinlerde, kalplerde ve sanata gönül vermiş insanların iç ve dış dünyalarında yer almaktır.

Açılış kokteylleri bir sanatçının en heyecanlı anıdır. Yakın dostlarını, sanatçı arkadaşlarını, sanat eleştirmenlerini, koleksiyonerleri , sanat organizatörlerini ve sanat severleri yanında görmek ister.

Bu görkemli bir buluşmadır sanatçı için. Uzun yıllar sanat galericiliği yapmış bir insan olarak, açılış kokteyllerindeki sanatçı yalnızlığına tanıklık yapmış bir sanat adamıyım. Toplum tarafından yeterince kucaklanmamış bir sanatçı, solmuş bir güldür. Bir gül her zaman bakım ister, beslenmek ister, budanmak ister. Sizlere bugün sergime katılım rekoru kırıldığı ve her yönüyle tatmin olduğum bir sergi sonrası nacizane önerim her fırsatta genç sanatçıların sergilerine gitmenizdir. O sanatçılar ki, sizlerin varlığından o yaratıcı eserlerine esin alacaktır.

Bugün ülkemizin sanat damarlarına yeterince kan dolmuyor. O yüzden sevginin yegane yeri olan kalplerimiz yeterince beslenmiyor. Kalp atışları zayıflıyor sanatın. Bu ülkemiz ve toplumumuz için iyiye işaret değil. Benim evimin, atölyemin ve diğer iş yerlerimin her duvarı değerli sanatçıların eserleriyle doludur. Yerli ve yabancı sanatçıların çok değerli eserleri duvarlarımı baştan aşağıya doluyken kendimi her yönüyle zengin hissediyorum. Siz de geleceğin zengin bir koleksiyoneri olabilirsiniz. Sadece bu alanda çok küçük ilk adımı atın, göreceksiniz ki, çok geçmeden bu hazzın tiryakisi olacaksınız.

Türkiye pozitif yönde gelişiyor, değişiyor. Farkındalıkları arttıkça insanlar kendilerine yatırım yapıyor. Öğrenilmiş çaresizlikten vazgeçenler, bugün kendi çapında hem kendine, hem topluma, hem dünyaya güzel şeyler üretmek ve artı değer katma şansı var. Biz aynı ülkenin çocuklarıyız. Bu bizim ülkemiz. Hep birlikte manşetlere çıkaracağımız kültür ve sanat olaylarının bir şekilde içinde olmalıyız. Yeni yetişen bir nesli kültüre ve sanata yöneltmeliyiz. Bu duygularımı sizlerle paylaşmayı istedim. Çok geç yaşta başladığım resim serüvenimde 10. Yılımı kutlarken, sizleri sanat ve kültür camiası olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..