Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '13

 
Kategori
İlişkiler
 

10 Adımda Lohusa Anayı çileden çıkaran Kaynanayı püskürtme Teknikleri

10 Adımda Lohusa Anayı çileden çıkaran Kaynanayı püskürtme Teknikleri
 

Lohusa ananın kaynanasının tavşan yuvasından fırlar gibi olmadık zamanlarda belirip koca burnunu her işe sokma ve bir daha da çıkarmama sorunsaslı var tabii... Milli meselelerimizden birisidir bu da. Çözülmesi durumunda ülkecek çağ atlamış, müreffeh medeniyetler seviyesine ulaşmış sayılacağız. Nedir bu mesele, deşelim.

 Efendim, kaynana meselesi aslında kız isteme töreninin hemen akabinde başlar da bizim gelin olacak hanımkızımız müstakbel annesinin gözüne girmek için her türlü şirinliği şekerliği GDO'lu lokumluğu sergilediği için dönüp dolaşıp kendisini poposundan ısıracak olan meselenin farkında değildir henüz. Evliliğin ilk senesinde geçerliliğini koruyan cicim ayları, gelin-kaynana ilişkisinde evlilikten öncesine denk düşer. ¨Hele bi kapağı nişanlımın tenceresine atayım da anası kolay, hallederiz¨ diye düşünmektedir gelinanım ama, ne kadar büyük yanılgıya düştüğünün farkında değildir. Canım!

 Ha o tencereye kapağı attın da kulpunu da kulağına kaçırdın farkında değilsin gelin hanım. ¨Hele bir çocuk doğurayım da artık balkonumun demirine, mutfağımın perdesine, yatakodamın yapma çiçeklerine, TV'nin üstündeki dantelimin şekline karışmaz¨ sandın di mi? Lohusa ananın postpartum depresyon nedenini çok iyi bilenler klubüne hoşgeldin! Bu noktadan sonra yapacak bir şey yok. Başa geleni çekeceksin ya da su gözüne kaçmadan geri püskürtme yollarını bulacaksın. İşin zor gelin hanım. Deyim yerindeyse (çürük) ayvayı yedin! Sana birkaç yol göstereyim ben burdan. Kaybolursan ilerde bi daha sor...

1- ¨Üşür bu böyle, bu tulumu giydir, üzerine yeleği giydir, üzerine hırkasını, onun üzerine montunu giydir, üstüne battaniyeyi ört, onun üzerine de yorganını. Üşür yoksa...¨ durumunda üzerinizde ne var ne yok yırtarak soyunun ve odanın ortasında bağıra çağıra bir mumdur iki mumdur üç mumdur (İngilizce: van kendıl tu kendıl tri kendıl) adlı eseri söyleyin. Kaynananın püskürtülme başarısı bu yöntemle %98. Yapılan araştırmalarda geri kalan %2'nin bu tekniğe bebeğin gaz mendiliyle halay çekerek cevap verdiği görülmüş.

  2- ¨Doymaz bu böyle, sütün yok. Varsa da yaramıyor herhalde, baksana minicik. 2 günde 25 kilo kaybetti. Sütün yaramıyor yani belli, ya da sütün yok. ya da yaramıyor. Yok herhalde sütün. Yaramıyor mu yoksa? Sütün var mı ki? yok herhalde. Yaramıyor. Sütün yok. Yarıyo mu ki? Mama ver.¨ durumunda göğüslerinizin dolmasını bekleyin ve gözlerini hedef alacak şekilde sütünüzü fışkırtın. Eğer kaçmaya çalışırsa arkasından vurun. Yere yıkılacaktır büyük ihtimalle. Düşene bir tekme de siz atın. Kalkacak gibi olursa diğer göğsünüzü boşaltın. Hala ¨Yetmiyor¨ diyorsa çaktırmadan etlerini bükün. Tekniğin işe yarama oranı %97. Geri kalan %3'ün üzerine boca edilen anne sütü sayesinde zekasının arttığı ve pılını pırtını toplayıp işine gücüne döndüğü görülmüş.

3- ¨Ay bu aynı bizim tarafa çekmiş. Kaşı gözü boyu posu aynı biz. İnşalla huyu da çeker...¨. Durumunda: Lise 1 terk olan halasının şimdi ne yaptığını ve 45 yaşındaki amcasının iş bulup kendi evine çıkıp çıkmadığını sorun. Cevap alamazsanız eşinizin nihayet çaydanlığa su doldurup ocağın üzerine koymayı, hatta ocağın altını açmayı öğrendiğini söyleyin. Hatta öğretene kadar akla karayı seçtiğinizi ama kendi kendine giyinmeyi öğretmekten çok daha kolay olduğunu anlatın. Tekniğin işe yarama olasılığı %96. Geri kalan %4'ün ¨Bizim¨ve ¨Taraf¨sözcüklerinden başka kelime bilmediği ve sürekli bunları kullanmak zorunda olduğu görülmüş.

 4- ¨Çok da kilo aldın. Bunların hepsini verebilicen mi?¨ Durumunda: Obezite sınırının kendisinin kilosundan 10 kilo daha düşük olarak belirlendiğini belirtin. Oturduğu yerden kalkınca koltuğun çöktüğünü, o konuda ne yapılabileceğini sorun. Bastığı yerlerdeki ayak izlerini gösterin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3 eğildiği zaman ortadan ikiye bölünmüş. Ne durumda olduklarını kimse bilmiyor.

5- ¨Emziği şekere batır ver, bak nasıl alıyor!¨Durumunda: ¨Denedim olmadı, olmayınca ben de bebeği aldım toptan şekere batırdım, üzerine de bal döktüm ki şekeri iyice emsin vücudu¨ açıklamasını yapın. Çığlık çığlığa evi terketmezse akıl hastanesini arayın. Tekniğin işe yarama olasılığı %100. Her durumda düşmanı kesin denize döküyorsunuz.

6- ¨Böyle uyumaz bu. Ver bana ayağımda sallayayım, kolumda çevireyim kafamda döndüreyim¨ Durumunda: Gidip çekmeceden temiz bir çift çorap alın verin. ¨Bunları giy de öyle salla yoksa çocuk bayılıyor 5 saat uyandıramıyoruz.¨ diyin. Ya da 15 yaşında kadar ayakta sallanan eşinizi çağırın, o halletsin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3'ün ayakları 45 numara olduğu için bebekler kayıp düşüyormuş.

 7- ¨Amaaaaan sanki bizim zamanımızda bunları mı yiyorduk bunları mı giyiyorduk...¨ Durumunda: Onların zamanından örnekler verin: Aydemir Akbaş, Nuri Alço filan olur... İşe yarama olasığını bilmiyorum. Attım bunu. 

8- ¨Bebek kız olduğuna göre benim adımı koymak gerek. Adettendir¨. Durumunda: ¨Anne senin adının sonu gelmiyor bir türlü, söylemeye başladığımızda bitene kadar akşam oluyor, yatıyoruz. Çocuğa da bu adı koyarsak adını söylemekten başka bi şey söylemeye zaman kalmaz, çocuk arsız olur.¨ cevabı uygundur. Ya da ¨Oğlun istemiyor¨diyin, onlar birbirlerine düşsünler siz de bu arada nüfus cüzdanını filan çıkarttırır yırtarsınız. (Not: Benim adımı koyun bence).

9- ¨Bebek biraz büyüsün, alır gideriz bizde kalır.¨ Durumunda çekin vurun. Başka hiçbir teknik işe yaramamış.

 10- ¨Ben en iyisi sizde kalayım yoksa sen beceremezsin bebek bakmayı.¨ Durumunda kendisinin becerebilmiş olduğunu gösteren ehliyeti sorun. Eşinizi iyice bir inceleyin tam olarak neresinden bakılmayı becerilmiş olduğunu anlamaya çalışın. Bir delil bulamazsanız olmayan evrakta sahtecilik suçlamasıyla kaynananızı mahkemeye verin. 

Evet 10 adet teknik destek yeter. Burada değinmediğimiz durumlar varsa onları da yorumlarda bana bildirin, araştırmacı blogcu kişiliğimi devreye sokup sorunlara çözümleri bulayım. Şu blogu tutmaya başladığımdan beri karşılaştığım kaynana sorunlarının hiçbirini yaşamıyor oluşum da sizin şanssızlığınız. Yoksa daha neleeeeeer neler çıkardı :)

 

Eren Kaya

http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/ 

 
Toplam blog
: 66
: 6042
Kayıt tarihi
: 24.04.12
 
 

Bir Mart ayında doğdum ve cocukluğumun ilk yıllarını Türkiye'de geçirdim. Sonra biraz Almanya, bi..