Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '07

 
Kategori
Eğitim
 

10 bin sözleşmeli öğretmen 18 Aralık'ta

10 bin sözleşmeli öğretmen 18 Aralık'ta
 

Beklenen tarih açıklandı nihayet.
10 bin sözleşmeli öğretmen ataması 18 Aralık'ta olacak.
Bu atama tarihini göz önüne alırsak, aralık başında başvuru alınmaya başlanacaktır. Bu atamada İngilizce ve Bilgisayar branşlarına ağırlık verileceği söyleniyor. Benim tahminimce, Bilgisayar ve İngilizce için atama sayısı 1500 altına inmeyecektir. En fazla atama haliyle Sınıf Öğretmenliği'nden olacaktır. Sınıf Öğretmenliğine de en az 2000 atama bekliyorum. Kalan 500 civarı atama ise genelde ilköğretim olmak üzere dağılacaktır. Fakat, üzülerek söylemek isterim ki, bizim lise branşlarına yine çok az kontenjan ayrılacaktır. Yine yüksek puanlarla atanamaycağız. Tabiki bunlar, önceki atama kontenjanlarına bakarak yapılmış bir tahmindir. Bakalım Aralık ayında neler olacak, bütün öğretmen adayları ümitle bekliyoruz. Şu anda kesin olan tek şey; İngilizce, Sınıf ve Bilgisayar branşlarında 1000 in üzerinde atama olacağıdır.

Bu bilgilerden sonra Hüseyin Çelik'in Öğretmenler günü yaptığı konuşmaya bir bakalım :

Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla MEB Şûrâ Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasına, Türkiye'deki 630 bin öğretmen ile emekli ve hayatta olmayan öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı. Çelik, öğretmenlerin en büyük zenginliğinin sevgi ve sahip oldukları bilgi olduğunu söyledi. 21. yüzyılın bilgi çağı olduğunu ve en büyük sermayesi bilgi olan öğretmenlerin bu çağda her zamankinden daha fazla önem arz ettiklerini belirten Çelik, "Eğer ülkemizin geleceği parlak olacaksa bu bilginin paylaşılması, bilginin üretilmesiyle mümkün olacaktır." diye konuştu.

Türkiye genelinde 630 bin öğretmen bulunduğunu anımsatan Çelik, "18 Aralık tarihinde 10 bin öğretmen ataması daha yapacağız ve 2007 yılı içerisinde öğretmen mevcudu 640 bin olacak.'' diye konuştu.

Hüseyin Çelik, öğretmenlerin sosyal konumları ve özlük haklarının iyileştirilmesinin bakanlığın görevi olduğunu, hükümetin eğitime oldukça önem verdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Zaman zaman bazı insanlar bu konuda konuşmaya başladıkları zaman Finlandiya'yı, İsveç'i, Norveç'i örnek gösteriyorlar. Biz ne zaman İsveç gibi, Norveç gibi üretirsek, o zaman İsveç, Norveç gibi kazanmaya başlarız.'' Çelik, Türkiye'de ekonomiyi büyütmenin öğretmenlerin birinci vazifelerinden biri olduğunu belirterek, "Niçin? Çünkü bizi büyütecek olan, üretimin en önemli faktörü olan insanı yetiştirmekle mükellefiz." açıklamasında bulundu.

Aralık ayınının tüm öğretmen adayı arkadaşlarıma şans getirmesi dileğiyle. Biz lise branş öğretmenlerine de Allah'tan sabır dilerim...

kaynakalar: AA, devmiting.com

 
Toplam blog
: 92
: 11527
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Dokuz Eylül Üniversitesi "Tarih Öğretmenliği" bölümü mezunu. Eğitim sektöründe çalışıyor. Yazmak ..