Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

10 Eylül serbest paraşütçüler günü

10 Eylül serbest paraşütçüler günü
 

10 Eylül 1935 günü, yani günümüzden tam 72 yıl önce, ülkemizde ilk paraşütle atlayış gerçekleşmiş. Sovyetler Birliği'nde paraşütçülük eğitimi alan Abdurrahman Türkkuşu, ülkemizde ilk paraşüt atlayışını yapan kişi olarakta tarihe geçmiştir.

Geçtiğmiz yıl, 35. Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nda bir araya gelen ; Türkkuşu, Türk Silahlı Kuvetleri ve Serbest Paraşütçüler Derneği amatör ve profesyonel Paraşütçüleri, yılda bir günün paraşütçüler günü olarak kutlanmasını, bu günde çeşitli paraşüt etkinliklerinin yapılmasını kararlaştırmışlardır. Bu günün de, Abdurrahman Türkkuşu'nun ülkemizde ilk paraşüt atlayışını yaptığı gün olması oy birliği ile kabul edilmiştir.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru kabul edilmiş ve 10 Eylül Özel Günler Takvimi'ne alınarak, 'Türkiye Serbest Paraşütçüler Günü' olarak ilan edilmiştir.

Türkiye Serbest Paraşütçüler Günü, ilk defa buyıl kutlanmaktadır. Türk Hava Kurumu Türkkuşu Genel Müdürlüğü Paraşüt Okulu tarafından düzenlenen kutlama törenleri, Selçuk Efes'te gerçekleştiriliyor. Efes Havaalanı'nda, fotoğraf, paraşüt sergisi açılmasının yanısıra, Türk Paraşütçülüğü konulu bir de panel yapılıyor. Çeşitli paraşüt yarışmaları ve gösteri atlayışlarına, Türkkuşu, Silahlı Kuvvetler ve Serbest Paraşütçüler Derneği sporcuları katılacak.

Abdurrahman Türkkuşu ile başlayan paraşüt atlayışları, sportif havacılık dallarının en popüleri olarak günümüzde büyük ilgi görmektedirler. Paraşütçülerimiz, dünya paraşütçüleri arasında saygın bir yer edinmiş, Atatürk'ün "Türk Çocuğu az zamanda göklerdeki yerini alacaktır" öngörüsünü gerçekleştirmişlerdir.

10 Eylül Türkiye Paraşütçüler Günü'nüz kutlu olsun, gökyüzünün renkleri, gökyüzü çiçekleri, sevgili Türk Paraşütçüleri. Ruhun şad olsun, Türk Paraşütçülüğün önderi, kahraman paraşütçü, Abdurrahman Türkkuşu.



 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..