Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

10 günde bitiririm dendi, üç ay geçti aradan!

10 günde bitiririm dendi, üç ay geçti aradan!
 

Ne ekersen Onu biçersin!


Bu yazıyı sabahın 2:30'unda yazmaya karar verdim. Bir iş yeri var, bir çok kişiye iş, aş veren, fakat rekabet o kadar acımasız ilerliyor ki, yenilenmek için sermaye gerekiyor. Şartlar ağır. Davulun sesi uzaktan hoş gelir, bilmiyorlar bu iş yerinin ayakta kalması için ne kadar öz verilerde bulunulmakta!!!

Uzun sözün kısası, gelelim yazımızda paylaşmak istediğimiz konuya, daha doğrusu bir sitemi dile getirmeye. Bir grafiker, tasarımcı arkadaşımızın söz ile kişiliği arasındaki köprüye.

İş yerini yenilemek şart olmuş, ateş yanıyor için için; iki liralık işe on lira alanlar, sözünde durmayanlar, sürekli sömürenler, çıkar için olmadık biçimlere girenler, daha neler neler!!!

Bu tasarımcı, dedi k i"on gün içinde akşamdan sabaha kadar çalışır bitiririz siz merak etmeyin! O kadar astronomik bir fiyatta çıkarmayız içiniz rahat etsin!!! Adamı gök yüzüne çıkarıp bulutlara sarmak, ayağını öpmek geldi içimden.

Kaç kişi ekmek yiyor daha iyi kazanç, daha çok kişiye ulaşmak, yaşam standartını yükseltmek, öğrencilere burs vermek, topluma, insanlığa yararlı hizmetlerde bulunmak adına!!!

Ne yaptı, bu grafiker?

Çok ucuz malzeme kullandı; pazardan 50 krş'a aldı bize 50 tl 'ya sattı, ucuza çıkar denilen ve hala bitirmediği dekorasyonu 54 milyar 550 milyon Türk Lirasına mal etti." Bu işten para kazanmadım" diyecek kadar da aç gözlü ve sığı biri. Toplam harcanılan emeğe ve malzemeye bakarsanız, adam para kazandı, ama çok şey kaybettiğini zaman içinde yaşam ona gösterecek.

Aylarca sürdü, haftalarca iş yarım kaldı. En son ödenecek paranın ödenmeyeceğinden korktuğu için birdenbire sözleşme imzalama gereğini hissetti. 20 Eylül'de bitirecek parasının tamamını alacak. Gene "PARA" baş rollerde!!!

İnsanoğlu paranın yenmediğini anlayacak ama çok geç olacak diyen kızılderili reisin kulakları çınlasın!

-On gün içinde geceleri çalışıp bitiririz, fazla bir maliyeti olmaz- verilen söz aylarca iş yerini ve çalışanları yıpratmış, üzmüş ve bezdirmiştir.

Sizlere önerim, kesinlikle sözleşmenizi işin başında yapın, güven, saygı ve sevgi ne yazık ki kişisel çıkarların, o büyük yapay gücün "para"nın yanında önemsiz algılanıyor. İt dalaşı, ekmek mücadelesinde sözden çok yapılan işe ve davranışlara dikkat etmeli ve gerekli tüm önlemler alınmalı.

Bizim dileğimiz bu kişiye istediği "para" fazlasıyla kısmet olsun ama paranın satın alamayacağı şeylerin çok daha önemli olduğunu öğrensin, trilyonun olsa bir dost eli yoksa sadece materyal değerler alınır. Nefes alamıyorsan, oksijen tüpü, hava cihazı fazla işe yaramaz. Dostluk oksijen, para cihazdır.

Vurun abalıya vurun hiç acımayın.

Ama unutmayın ki bu dünya kimseye kalmaz.S ultan Süleyman'a kaldı mı, o hanlar hamamlar?

İlahi irade, adalet tecelli edecektir!!!

Söz namustur!!!

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..