Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

11 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

10 Kasım anma törenleri

10 Kasım anma törenleri
 

Fethiye


Gazilerden Ata’ya şikayet

“Ata’m gör halimizi”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenlerle anıldı

10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yuman büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle andık. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk törenine Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Halil Özçelik, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende ilk olarak protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenginde bulunan mesaj ise dikkatlerden kaçmadı. Son günlerde demokratik açılım sürecine tepki gösteren gaziler, çelenk üzerinde bulunan “Ata’m gör halimizi” yazısı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e adeta şikayette bulundular.

Çelenk sunumunun ardından Fethiye Belediyesi hoparlöründen ve polis araçlarının sirenleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Bu esnada bayraklar da yarıya indirildi. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından tören sona erdi.

Protokol üyeleri tarafından şaşkınlıkla karşılanan çelenk sonrası konuşan Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal “Gazilerimizin yaşadıkları acıları anlatmak için çelengimize bu yazıyı koyduk. Dağdaki teröristlerin haline bakın birde bizim halimize bakın. Onları davullu zurnalı karşılayanları Atatürk’e şikayet ettik. Geçtiğimiz günlerde Marmaris’te bir Kore Gazisi soğuktan ve açlıktan hayatını kaybetti.

Kimse ona sahip çıkmadı” dedi.

Fethiye Sarallar.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..