Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

10 Kasım'da Atatürk Türkiye'si...

21. YY Türkiye’sinde 10 Kasım günü, tüm yurtta Atatürk saygıyla anılırken Anadolu’dan birbiri ardına gelen kötü haberler de bültenlerde yerini aldı. NTV ‘Ana Haber’de Atatürk’ün bilinmeyen yönlerine değinen Can Dündar, günün korkunç bilançosunu da verdi!

Diyarbakır’daki 13 yıllık çukurda can veren iki çocuğun ‘kolektif ihmal’e kurban edilişinin öyküsünü Şanlıurfa’dan Fehime adındaki kız çocuğunun belediyeye bildirilmesine rağmen kapatılmayan kanalizasyon çukuruna düşüşünün acı haberi takip etti. İki olayda sergilenen vurdumduymazlık, geçmişte yaşanan benzerlerini hatırlatırken bu ihmalkârlıkların son olmayacağı da ülkemiz şartlarında inkâr edilemez bir gerçek! Katliam benzeri böylesi sorumsuzluklara hayıflanırken Konya’dan da bir tedbirsizlik haberi ekranda boy gösterdi... İnşaatta kaynak yapan dört işçi, iskele ipinin kopması sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi. Dinledikçe daha da iç karartıcı hale gelen bültende, felaket habercisine dönen Dündar, bu kez de Van’daki vahşete dikkat çekti! Resmi nikâhlı karısından başka töre gereği ölen abisinin karısıyla da imam nikâhıyla evlenip bilmem kaç tane çocuk yapan babanın bırakıp gittiği karısıyla dört çocuğunun öldürülme olayında, tecavüz ve dilencilik de ortaya çıkmıştı. ‘Bu kadar vahşet yeter’ derken, Türkiye’yi özgürlüğe kavuşturan Atatürk’ün Cumhuriyet’inde bir garip yasak da yaşandı! Selçuk Belediyesi, ATV’nin yayınını engellemiş, tepkiler üzerine de TRT hariç tüm özel kanalları bu yasağa dâhil etmişti. Neyse ki, yasakçılık kısa sürdü ve karardan vazgeçildiği haberi son dakikada geldi!

Meclis çatısı altında resmi dil ihlali yaşanır... Karikatüristlerin ve medyanın özgürlük sınırının tartışıldığı ortamda, siyasi çekişmeler devam eder... Ve Adana’dan dört eşli bir baba(!) 24 çocuğunu artırma arzusuyla, devletten yardım ister... 10 Kasım’da Atatürk Türkiye’sindeki manzara bu! Onun izinden gitmek, dövme yaptırmak ya da sözlerini tekrarlamakla olmuyor. Emanetini yaşatmak için, önce beyinleri geliştirmek gerek!..

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..