Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '19

 
Kategori
Özel Günler
 

10 Kasım ve Atatürk

Atatürk’ü, düşünüyorum; Gündüz, Gece...

ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN, Aramızdan ayrılışının (vefatının tarihi) olan 10 Kasım, ülkemiz ve milletimizin en büyük yaslarından biridir. O nedenle 1938 tarihinden bu tarafa her 10 Kasım’da, Ata’mızın aramızdan ayrılışının hüznünü yaşıyor, Ülkemizin Kurucusu Dahi Devlet Adamı Büyük Önder M. Kemal Atatürk'ü, vefatının 81. Yılı’nda bir kez daha minnet ve şükran duyguları ile anıyor, özlemle yad ediyoruz...

10 Kasım... 7’den 70’e Büyük Türk Ulusunun Şerefli Yurttaşları, Asil Evlatları olan Türk Milleti için her 10 Kasım, Atatürk'e bağlılığımız ile Atatürk'ün, Türk Ulusuna en büyük emaneti olan Cumhuriyet Rejimi vasiyetine ne denli uygun davrandığınızı ve çağımızın hangi evresinde ne ile meşgul olduğumuzu dikkatle değerlendirdiğimiz bir gün olmalıdır.

ATATÜRK’Ü, Anlamak Demek, Atatürkçülük, ancak onun benimsediği ve uygulama sahasına koyduğu düşüncelerini yaşama geçirmekle olur. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu, 600 yıllık Sene-i Devriyesi’ni tamamlamış, çok dilli, çok kültürlü, çok dinli, çok etnisiteli Osmanlı İmparatorluğu'ndan, yeni ve lâik toplum düzenine yeni ve modern hukuk devletine (Cumhuriyete) geçişin çağ atlatan destansı öyküsüdür. Ülkenin her karışı yabancılar tarafından zapturapt altına alınmışken, özgürlüğüne düşkün Türk milletine liderlik yapan Büyük Atatürk, milletimizin tutsak yaşayamayacağını, yaşamayacağını bilerek, tarihi bir cesaret örneği göstererek harekete geçmiş ve bu büyük milletle birlikte tarih önünde büyük zaferlere imza atarak, ülkemizi mucize sayılacak bir biçimde bağımsızlığına kavuşturmuştur.

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." M. Kemal Atatürk.

BUGÜNDE... Atatürk ve Atatürk devrimleri günümüzde de önemini korumakta bir çok mazlum millete örnek olmaktadır. Bağımsızlığını kazanamamış bir çok ülkeye Atatürk devrimleri, örnek teşkil etmiştir. Bu bakımdan ve nihayetinde çok açıktır ki, Atatürk ve devrimleri  uluslararası (Evrensel) bir dünya görüşünün göstergesidir.

O nedenle, her Türk vatandaşının günümüzde de birinci dereceden görevi Atatürk’ü, her 10 Kasım’da ve her daim anmak, şimdiki kuşaklara ve gelecek nesillere en içten saygı ve sevgiyle anlatmaktır.

10 Kasım Notu: Büyük Atatürk, Her zaman milletin yüreğinde yaşayacaksın. 10 Kasım sabahının verdiği hüznü, Atatürk'ü daha iyi anlayarak, yeniyorum. Sen bize bu cennet vatanı bıraktın! Allah da seni cennet yurtlarında yaşatsın. Bu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecektir, yerinde rahat uyu…

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..