Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

10 Komik Kitap Önerisi

10 Komik Kitap Önerisi
 

mizahi kitaplar


Ülkeden, gündemden,hayattan, aşktan hatta kendinizden bile sıkıldığınız dönemler olur mu? Benim sıklıkla olur. Yaşadığım dünyayı ve kendimi akvaryumdaki balıklardan biri gibi hissetmeme neden olan zamanlar... öyle zamanlarda manga ve mizahi kitaplar okurum.Bu günde sizin için kahkahalarla okuduğum kitaplardan derlediklerimden oluşan 10 Komik Kitap Önerisi Listem Hazır;
 
 1.Sakıncalı Piyade: En çok güldüğüm kitaplar listesinin bir numarasıdır kendisi. Uğur Mumcu'nun 12 Mart döneminde yaşadıklarını konu alan, bu kadarı da olmaz denilen ne varsa yaşadığı kahkaha garantili kara mizah türünün bana kalırsa başyapıtı olan bir kitap.
 
2.Sıdıka Öpücük Balığı Fabriga: Atilla Atalay'ın  aynı isimle televizyona da uyarlanmış olan kitabı Sıdıka'yı bilmem anlatmaya gerek var mı? Antidepresan niyetine okunan kitaplardan
 
3.Zübük: Aziz Nesin'in bana kalırsa en iyi kara mizah örneği olan kitabı filminden çok daha cesur ve komik olduğunu da söylemeliyim.İbrahim Zübükzade'yi anlamak güzel şey :)
 
4.Pasaklı Tanrıça : Sophie Kinsella'nın yazdığı Samantha  adlı işkolik bir avukatın bir dizi olaylar sonucu bir evde hizmetçi olarak çalışmasını konu ediyor.Üstelik avukatımız bir yumurta bile kırmamış hatta fırının nasıl açıldığından bile habersiz .Kahkahalar eşliğinde okuyacaksınız.
 
5 Benimde Söyleyeceklerim Var: Umut Sarıkaya'nın yine oldukça komik başından geçen kesitlerle oluşturduğu romanı. Onun dünyasına yabancıysanız içerdiği küfürler ve bel altı esprileri yadırgayacağınız şimdiden söyleyeyim. Bu kısma çok takılmazsanız bol bol güleceğiniz garanti.
 
6.Çavdar Tarlasında Çocuklar: Jerome David Salinger'ın romanı. Kahramanımız sıradan bir anti kahraman, büyüme çağındaki Holden Caulfield kendisi benim favori roman karakterimdir. Eğer okumadıysanız mutlaka öneririm. Gönülçelen ismiyle de çevirisi var ama önerdiğim çevirisi çok daha güzel.
 
7. Aslan Asker Şvayk:  Jaroslav Hasek'in yazdığı 1. Dünya Savaşı sırasında geçen harika bir kurgu muhteşem bir mizah anlayışı ile yazdığı 880 sayfa olmasına rağmen inanılmaz akıcı ve komik kitabı tiyatrosu ya da tiyatro için yapılan baskılarını değil can yayınlardan çıkan romanını okumanızı öneririm.
 
8. Erken Kaybedenler: Emrah Serbes'in bu topraklar da yetişen erkeklerin neden böyle olduğuna ilişkin oldukça komik ve samimi   8 faklı erkek öyküsünden oluşan kitabı
 
9. Hababam Sınıfı: Böyle bir listede yer almaması düşünülemeyecek bu topraklarda doğan her insanın bildiği Rıfat Ilgaz'ın kendi anılardan yola çıkarak yazdığı eseri.Romanı ile Filmleri arasında büyük farklar var. Bu nedenle romanını da okumanızı öneririm.
 
10.Velev Ki Ciddiyim: Gülse Birsel tarafından yazılmış mizahi yönü ağır basan keyifli sizi gülümsetecek bir kitap diğer 9 önerim gibi kahkahalar attırmasada yinede gülümseteceğini düşünüyorum çünkü bende o etkiyi yaratıyor.
 
Çok daha fazlası için göz atmak ister misiniz?
 
Toplam blog
: 16
: 2691
Kayıt tarihi
: 23.11.17
 
 

Tarih mezunu...belkide bu yüzden manga okurken, anime izlerken dinlenen, bulunduğu coğrafyadan pe..