Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

10 lira alacağını 5 lira harcayıp üstelik 5 senede alıyorsan çek senet mafyası niye var demeyeceksin

10 lira alacağını 5 lira harcayıp üstelik 5 senede alıyorsan çek senet mafyası niye var demeyeceksin
 

Hakkını/alacağını kanun yoluyla almak normalde olması gereken şey. Ama Türkiye'de alacaklar "çek senet mafyası " denilen tahsilat kurumu(!) tarafından tahsil ediliyor. Çünkü icra yoluyla alacağınızı almak çok zor.
 
Biz burada detayları anlatacak değiliz, yazımız satır satır siyaset. Zaten insanlarımız kanuni prosedürlere, hukuksal bir takım boş kurallara, kavramlara boğularak kandırılıyor. "Adaletin kestiği parmak acımaz. Devletin adaleti şaşmaz. Alacağınızı er ya da geç alırsınız" gibi aslında doğru ve güven telkin eden ancak bir arka yüzü de olan devletin hukuk yaklaşımı çaresiz insanları sorunlarının çözümü için hukuka müracaat edilmesi  konusunda ikna etmiştir. İnsanlar bu konuda devlete güvenir.
 
Böyle olduğu halde insanların ancak üçte biri alacaklarının tahsili için icra davası açar. Niye ki? Devlet alacağını tahsil edip kuruşu kuruşuna verecek. Gerçekten neden insanlar mahkeme yoluna müraacat etmiyorlar. Peki sana sorayım. 10 lira alacağın var. İcraya verdin. 5 yıl mahkemelerde süründün, 10 lira alacağının 5 lirasını da bu yolda harcadın. Böyle bir durumda mahkemeye müracaat eder misin?
 
Neden böyle? Niye mahkemeler böyle uzun sürüyor? Belgeler tamamsa ben adamın parasını bir celsede veririm. Ben Kerim Korkut bu konuda sizler gibi düşünmüyor(İşte prosedür, delillern toplanması, mahkemelerin iş yükü filan) "kasıt" var diyorum.
 
Kanunları Türkiye'de kapitalist hırsızların adamları yapıyor. Ya da onların bu işlerde bir şekilde parmağı var. Çünkü bakıyorsunuz kanunlar hep onlara yarıyor. Alacağınızı mahkeme yoluyla zor aldığınız zaman ne yaparsınız? Dava açmaktan vazgeçersiniz. Ama onlar vazgeçmezler. Bakın davaların %90'ı onlar tarafından açılmıştır. Mahkemeye bile gitmezler. İsterse 10 yılda alsın. Ama senin ihtiyacın var, mecbur kovalarsın.
 
Türkiye'deki sistem hukuk sistemi değil guguk sistemi. Ben niye alacağımı üstelik masraf ederek, külfetine katlanarak 5-10 yılda alayım! Böyle bir rezillik olur mu ya! Kerim Korkut ne diyor," benim düzenimde hak ve alacağına kavuşmanın üst sınırı 1(bir) yıldır. Bir yılda hakkına ya da alacağına kavuşamayanın hakkını/alacağını o kişiye bizzat devlet verir"
 
Peki, alacağı için işte bu rezil süreç nedeniyle icra dairesine başvurmayanlar ne yapıyor? Biz söyleyelim; çoğunluğu alacağının üzerine bir bardak su içiyor. Alacağı vazgeçilecek gibi değilse Türkiye Cumhuriyeti  devleti nezaretinde kurulmuş TSE garantili, ISU 9000 kalite belgeli ülkemizin müstesna bir kuruluşu var: Çek senet mafyası. Yani "hallederiz Kadir'le " hallediyorlar.
 
Valla ben bu satırları yazarken utanıyorum! Ama hukukçular, siyasiler utanmıyorlar. Ne demek çek senet mafyası ya! Hukuk bu ülkede işe yaramıyorsa kaldır kardeşim!  Mahkeme bana alacağımı 5 yılda veriyor. 5 yıl bekledikten sonra adam zaten kendisi utanıp getiriyor! Bir de çek senet mafyasına operasyonlar düzenlendiğini duyuyoruz. Sen önce  operasyonu kendine yap!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..