Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '20

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

10 Ocak Gazeteciler Günü

 

I0 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU  OSUN

                                           

  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecileri onurlandırmak için 1961’den beri Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür. Gazeteciler Günün tüm gazete çalışanlarımıza kutlu ve mutlu olsun diyorum Gazeteciler günü 1961 ‘den bu yana, kutlanmaktadır. Gazeteler halkın konuşan dili, duyan kulağıdır ve gören gözüdür diye tanımlar.  

10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle Söke A Takımı Başkanı Muzaffer İşlekel, Başdanışmanı Gazeteci Ali Sarayköylü ve A. Takımı üyeleriyle birlikte Söke Ekspres’in iş yerinde 11 Ocak 2020 Cumartesi günü saat 11,30 13,30 arasında sade bir törenle kutlandı. 

Törende A. Takımı Başkanı Muzaffer İşlekel ve Ali  Sarayköylü günün anlamına birer konuşma yaptılar, Toplantıya Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, İşadamlarımızdan Kasım Üzüm, Vergi dairesi emekli Müdürlerimizden Orhan Gündüz, Eski Tapu Dairesi Müdürlerimizden Ali Yılmaz, halk şairi Saffet Mantar, bunlardan başka Savaş Korkmazer, Tahir Ülgen ve bu satırların yazarı Abdülkadir Güler hazır bulundular. Toplantıya katılanlara A. Takımı Başkanı Sayın Muzaffer İşlekel tarafından çeşitli armağanlar verildi. Ne demişler atalarımız:“ An beni bir kozla o da çürük çıksın “ diye. Bu toplantının siyasi asla bir amacı yoktu. Toplantıda Söke Ekspres gazetesinin emektar gazetecisi ve sahibi Yılmaz Kalaycı, Kadir Kalaycı ve tüm çalışanları ile birlikte olduk. Toplantı günün anlamına uygun konuşmalar ve şiirler okudu. Bu güzide ve anlamlı toplantıda Cemal Özkesici şarkılarıyla törene ayrı bir renk kattılar. .

Medya bağlamında gazetelerin ve burada çalışanların tümü demokrasiye hayran, vatanını, milletini, bayrağını seven insanlardır. Amaçları halkı aydınlatmaktır. Görev ve sorumlulukları oldukça büyüktür. Bu amaç doğrultusun da görevlerini yaparlar. İşte böyle günlerde onların yanında olmak bu güzel günleri yılda bir kez de olsa yanlarında olmaktır. İşte A. Takımı başkanı Muzaffer İşlekel böyle bir günü düşünmesi ve onlarla birlikte olması alkışlanmaya değerdir. Ben bu açıdan Sayın İşlekel’ i yürekten kutluyorum, böyle bir günü düşündüğü için önemli görüyorum.   

Ben şahsen bir yetkili veya bir belediye başkanı olsaydım.  İlçenin tüm basın mensuplarını, çalışanlarını ve gazete sahiplerini ve bir araya getirir, onlarla birlikte sohbet eder,  ilçenin sorunlarını görüşür bu günü birlikte kutlardık. Bu ilçede tüm gazetelerde çalışanları ve ilçenin gelişimi konusunda sanat ve kültürüne ışık tutanları, kalem oynatanlarla birlikte bunu birlikte kutlamak çok mu zordur? Parti ve siyasi görüşlerimizi bir yana bırakarak bir araya gelmek birlik ve beraberliğimiz bağlamında elbette güzeldir. Unutmayalım ki her şeyden önce birlik ve beraberliye ihtiyacımız vardır. Bu benim sadece kişisel bir görüşümdür. Sayın büyüklerim, laf-u güzaf ettiysem af ola…

 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kez daha tüm gazeteci arkadaşlarımın bu mutlu ve kutlu gününü yürekten kutluyor, tüm çalışanlara sağlık ve başarılar diliyorum.  Sözümü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir iki sözleriyle bağlamak istiyorum:

·       Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. (1922)

·        Basın, hiçbir sebeple baskı ve etki altına alınamaz.  (1923)

·       Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır. (1923)

                                          Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK     

 

Abdülkadir  GÜLER 

11 Ocak 2020-  SÖKE 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..