Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

10'un vedası

10'un vedası
 

Ülkemizin 10. cumhurbaşkanı sn.Ahmet Necdet Sezer görevini sn.Abdullah Gül’e devretti. Yedi yıl üç ay süren görevi sırasında alışılmışın dışında bir profil çizen sn. Sezer görevini bırakırken de tevazuyu elden bırakmadı.

Anayasaya sıkı bağlılığı için eleştirildi. Bu kadar katı olmaya ne gerek vardı ?MGK toplantısında öne sürülen anayasa kitabı bir kere ihlal edilse günah mı olurdu? Hem o kitabı fırlattığı için ekonomik kriz (!) olmadı mı?

Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkı bağlılığı eleştirildi. 85 yıl öncesinin kurallarını harfiyen uygulamak da neyin nesiydi? Laikliğin tanımı yeniden yapılmalıydı bir kere. Devletçiliğin zaten adı kalmıştı. Milliyetçilik meydanlarda ip şovu yapmaktı kısaca. Ulusçuluk da suyu ısınan bir ilkeydi. Alt kimlik ve üst kimlik daha geçerliydi günümüzde. Sırası ile hepsi hallolurdu nasıl olsa...

Kendine ve ailesine makamının avantajları ile haksız menfaat sağlamadığı için eleştirildi. Oğluna, kızına, damadına bir genel müdürlük kapsa, akrabaları bankalar, şirketler kurup ticaret (!)yapsa kime zararı olurdu? Hem cumhurbaşkanının çocuğu ticaret yapamaz diye bir kanun mu vardı?

Medya önüne çıkmadığı için eleştirildi.Kendisinin eleştirilmemesi için gazetecilere bilgi verse (sızdırsa) ne zararı olurdu? Ülke menfaatlerine zararı olmayan bilgileri medya ile paylaşsa, özel hayatını televizyonlarda görsek fena mı olurdu? Her hafta, en azından ayda bir Çankaya’dan canlı yayınlanan toplantıları, partileri izlesek fena mı olurdu? Bir işadamının yatında tatil yapsa da şortla fotoğrafları medyada yer alsa olmaz mıydı?

Yurtdışına sık sık seyahat etmediği için eleştirildi? Efendim ülkemizin imajı için bile olsa Papua-Yeni Gine, Madagaskar, Nepal gibi ülkelerle ziyaretler yapılmalıydı. AB, ABD ve Arap ülkeleri ile zaten koyun koyuna sayılırız. Çankaya’da oturmanın ne alemi vardı?

Kırmızı ışıkta durduğu için eleştirildi. Koskoca cumhurbaşkanı ışıkta durur mu? 70 milyonluk ülkemizde hemen hemen sürücü ehliyet sahibi herkesin ihlal ettiği bir kurala uymasa ne olurdu ki?

...

Eşi Semra Sezer hanım ile Türkiye Cumhuriyeti devletini en iyi şekilde temsil ettiği için, Atatürk ilke devrimlerine, anayasaya sıkı bağlılığı ve uygulayıcısı olduğu için, halka ve hakka saygılı olduğu için, 7 yıl 3 ayda ne kendini ne de ulusunu mahçup edecek davranışlardan kaçındığı için 10.cumhurbaşkanımız sn.Ahmet Necdet Sezer’e tarih önünde teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Sizi asla ve asla unutmayacağım.

Ahmet Aydın

T.C Vatandaşı

Fotoğraf: O an.ntvmsnbc.com’dan alınmıştır.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..