Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

10 yıllık dizi Beren'li Kösem'i tekrarıyla solladı!

10 yıllık dizi Beren'li Kösem'i tekrarıyla solladı!
 

Beren Saat, Hülya Avşar, Ekin Koç, Esra Dermancıoğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ünal,Nadir Sarıbacak, Aslıhan Gürbüz gibi isimlerin olduğu bir diziden bahsediyoruz, dile kolay. Bölüm başına 1.5 milyon lira gibi bir ücret ödeniyor, duble dile kolay. Ülkenin en büyük kanallarından biri olan Star televizyonunda yayınlanıyor, e daha ne olsun.

Ama yine de olmuyor olmuyor. Ne yapsalar olmuyor, izlenmiyor dizi. Hafta hafta bölüm bölüm eriyor Kösem. Özellikle TOTAL grubu diziye her hafta tokat üstüne tokat vuruyor. Bu da yetmiyor, idare eder denilen AB'de de net bir düşüş başladı. Hal böyle iken, önceden ''tekrarı yok'' diye hava atılan dizi şimdinin tekrarları neredeyse her boşlukta yayınlanıyor.

Ancak tüm bu önlemlere ve adımlara rağmen özellikle TOTAL grubununda dizi ilk 20'ye dahi giremiyor. Hani sanırsınız rakip kanalın patronu alıyor reyting sıralamasını eline, bir anda ilk 20'nin dışına atıyor diziyi. O derece garip bir durum yani.

Bu duruma bir de dizinin gerisinde kaldığı yapımlar ekleniyor. Öğle kuşağında yayınlanan izdivaç programları, haber bültenleri hatta eski dizilerin tekrarları bile Kösem'den çok izleniyor. Mesela Arka Sokaklar.

10 yılı devirmek üzere olan Arka Sokaklar'ın hafta içi her gün haber öncesinde yayınlanan eski bölümleri Kösem'in TOTAL reytinglerini ve sıralamasını geçmeyi başardı.

Yani odunu vermesi ile ünlü olan Mesut komiserin 2009'daki halleri bile Hülya Avşar'ı , Beren Saat'i geçiyor. Hayret edilmesi gereken bir durumdan bahsediyoruz.

Bu gidişle Kösem'i TRT Çocuk programları bile geçerse şaşırmamak lazım.

Yakında ''Pepe Beren'i Solladı'' başlıklı bir yazı yazabilirim, şimdiden haberiniz olsun vallahi.

 

ANIL KOLDAŞ

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..