Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

100. yıla girerken

2005-2006 sezonu tamamlanana dek son derece tutarlışekilde 100.yıl için hedefe giden adımlarla ilerleyen Fenerbahçe yönetimi, hala inanmakta zorlandıkları Denizlispor maçı sonrası şampiyonluğun kaybedilmesi ile malesef ki büyük bir kaosun içine doğru sürükleniyor.

Once baskan istifa etti, ardindan devam karari alinan Daum ile yollarin ayrilmasi kararlastirildi, lakin 1 aya yakin sure alacaklar yuzunden yollar ayrilamadi. Derken sozde transferi için onceden anlasilmis yildiz isimlerde birer birer puruz çikti. Roberto Carloslar, Moriantesler, Crespolar birer birer Fenerbahçe´ye gelmeyeceklerini açikladilar. Dahasi son iki sezonda takimin en onemli ismi olan Nobre rakibe adeta teslim edildi, yerine ise hesaplasma ugruna yasa degismezse 6 ay sonra askere gidecek, 32 yasindaki Tumer alindi. Yetmedi, her geçen gun Alex ve Anelka hakkinda takimdan ayrilacak haberleri çikmaya basladi.

Haziran ayinin ortasina geldik, bir hafta sonra takimin çalismalara baslamasi lazim, daha ortada baskan yok, teknik direktor yok, bomba diye bahsedilen 100.yila yakisan transfer yok...Fenerbahçe Yonetimi Parreira yada Scolari´yi takimin basina getirebilmek için dunya kupasinin bitmesini bekliyor ve çokda yanlis yapiyor. Çunku ne Cuper´i ne de Capello´yu getiremeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Brezilyanin kupada finale, Portekiz´in de en az çeyrek finale kadar gidecegini hesap edersek, en iyimser tablo ile bu iki teknik adamdan birisi temmuz basinda gorev basina gelebilir. Bu tarihte takima gelecek teknik adam ulkeye mi adapte olacak, takimi mi taniyacak, eksikleri mi gorecek, transfer mi yapacak? Fenerbahçe takimi temmuz sonunda sampiyonlar ligi için on eleme maçi oynayacak ve bu nedenle transferlerin takima uyumu için tum transferlerin ve teknik direktorun en kisa surede gorev basi yapmasi gerekir.

Yonetici olmak kolay degil, buyuk takimda yonetici olmak hiç kolay degil..Bu nedenle Fenerbahçe'de yoneticilik yapacak kisilerin Fenerbahçe´nin buyuklugunun sampiyonluklarindan gelmedigini, sampiyonluklarin zaman zaman geçen sezonki gibi aci sekilde kaçabilecegini, ancak buyuk takimlarin buyuk takim olduklari için her kosulda ayakta durmasi gerektigini bilmesi gerekiyor. Neyse ki Ali Baskan var da Aziz Yildirim ile olan kisisel sorunlarini bir kenara birakip, en onemli yil oncesinde istifa eden baskan ve dagilmakta olan yonetimi tekrardan tek çati altina topladi.Bu yil birlik zamani..Tum Fenerbahçeliler aralarindaki çatismalari bir kenara birakip, hep birlikte en gorekemli ve basarili 100. yil için elele vermeli.

 
Toplam blog
: 7
: 868
Kayıt tarihi
: 16.06.06
 
 

1981 yılında İzmir'de doğdu. 2004 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. ..