Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

100. yılda yüz kızarıklığı

100. yılda yüz kızarıklığı
 

Fenerbahçe Spor Kulübü bir 100 yılı geride bırakmak üzere.Ben de Fenerbahçe Spor Kulübünün 100. yılını kutluyorum.Fenerbahçe 100. yılını geride bıraktığında akıllarda 100. yılda kazanılmış bir şampiyonluktan başka ne kalacak merak ediyorum. Ne kalmalıydı bunu merak etmeme gerek yok tabi.Ne kalması gerektiğini Fenerbahçeli yöneticiler merak etmeli.Belliki hic merak etmediler bile. 100. yılda Fenerbahçe nezdinde şampiyonluktan başka bir çok şey kalacak elbette. Ancak üzülerek söylüyorum ki hiç öyle gurur duyulacak şeyler değil bunlar. Fenerbahçeli taraftarlardan sadece bunlara çanak tutmamasını diliyorum.

100. yılında Avrupa'da başarı yakalayamamış, Türkiye Kupasını müzesine götürememiş bir Fenerbahçe yok mu ? Lig Şampiyonu zaten öyle veya böyle her sene bir takım olmuyor mu ? Nedir bu Fenerbahçe taraftarını tatmin eden ? Bu soruların cevaplarını elbette kafasını ellerinin arasına alarak kendi içinde vermeli Fenerbahçe.Ve hem bu başarılara ulaşamayıp, hem de 100. yılında yaptığı yüz kızartıcı olaylardan dolayı pişman olmalı.Nedir bu yüz kızartıcı olaylar hemen bir kaçına değinelim.

Fenerbahçe bir derbi maçında, üstelik rakibi bir önceki maçta Fenerbahçe camiasını çiçeklerle karşılamış.Karşılamadığını ve çiçekleri unutalım tamam.Hiç olmamış varsayalım.Bir Önceki maçtan hiç bahsetmeyelim.Fenerbahçe oynamış olduğu bu derbi maç sonrasında sonuç ne olursa olsun yapmaması gereken çirkin ve aklı selim hiç kimsenin onaylamayacağı çirkin görüntülere imza atıyor. Fenerbahçe'nin 100. yıl kadrosunda yer alan Aurelio, Fenerbahçe'nin vize, pasaport gibi işlemlerini gerçekleştiren bir personel Beşiktaş'lı futbolcuyu tekme, yumruk dövüyor.Fenerbahçe taraftarı Beşiktaş yöneticilerine en ağır küfürleri ediyor.

Yöneticiler kameralar karşısında milyonlar önünde TFF'ye şerefsizler diye hitap ediyor, Spor Bakanlığına ağır ithamlarda bulunmaktan geri kalmıyor.Fenerbahçe bunları yaparken madem düşünmüyor, en merak ettigim şey "Bu takımı ligden çekeriz" derken nasıl düşünmüyor.Fernerbahçe'yi kuranların, bu güne getirenlerin, şampiyonluklar yaşatan futbolcuların eğer hayatta yoklar ise kemikleri sızlamayacak mı yattıkları yerde ? Rahat uyuyabilecekler mi ? Bir kişi de çıkıp siz kimsiniz, bu takımı siz mi kurdunuz, nasıl ve hangi hakla ligden çekersiniz diye sormuyor.Ve bu utanci gerçekleştiren yöneticiler yine 100. yılda tarihe geçmiyor mu ?

Yine Fenerbahçe'nin stadında ve tam da 100. yılda gerçekleşen başka bir olay. Yayıncı kuruluşun yayın kablolarının kesilmesi.Bunu yayıncı kuruluşun yönetmeni "40 senedir bu işin içindeyim böyle birşey yaşamadım" cümlesiyle dile getiriyor. Spor yazarları derneği kınama mektubu yayınlıyor.Türkiye gibi bir ülkede insanların yayın hakkı ellerinden alınıyor, üstelik elde makaslarla kablo keserek. Bu da 100. yılda tarihe geçti, akıllarda olacak elbette.

100. yılı Fenerbahçe Spor Kulübünün utanç yıllarından biri olarak da tarihe geçecektir.Ve eminim Fenerbahçe camiası tarafından hatırlanmasa da, diğer toplum üyeleri tarafından kazandıkları şampiyonluktan daha çok hatırlanacaktır. Fenerbahçe'li taraftarların bunları da göz önünde bulundurmaları gerekir. Fenerbahçe'nin bir elinde şampiyonluk, bir elinde anlattığım eylemler yer almakta 100. yıllarında.Hangisi ağır basacak bilmiyorum.Terazi yardımı ile mi tartılır, yoksa akıl yordamıyla mı bilemem.Ancak bunları tarihe sorduğumuzda tarih bilecek ve yanıtlayacak.İşte o zaman yüzler kızarmayacak mı çok merak ediyorum.


Saygılar sevgiler...

 
Toplam blog
: 2
: 603
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

Bilişim Teknoloji Mezunuyum. İstanbulda bilişim sektöründe çalışıyorum. Amatör kümede senelerce futb..