Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

100 yıl sonra nüfusumuz 92 milyon olacakmış; ya ben aptalım ya da bilim kafayı yedi!

100 yıl sonra nüfusumuz 92 milyon olacakmış; ya ben aptalım ya da bilim kafayı yedi!
 

İnternette Türkiye’nin gelecekteki nüfusu ile ilgili tahminler yapılıyor. Rakamlarda hata olabilir ama yaklaşık durum böyle. Yani nüfus artış hızı giderek azalacak. Bir tarihten sonra ölüm oranının da altına düşecek. Ve nüfusumuz artmak yerine azalmaya başlayacak. Aslında bunlar şunu söylemeyi unutmuşlar. Nüfus artış hızımız binde sıfıra doğru yaklaşacakmış, ölüm oranı da aynı kalacakmış ya e bu durumda azala azala bir gün tümüyle yok oluruz. Allah’ım Allah’ım, bilimsel denilen bu tahminlerin altında bir de TUİK ve benzeri bilimsel nitelikli kurum, kişi ve çevrelerin imzası var.

Bir kere öncelikle bu tahminleri yapanlar konuyu sadece nüfus artış hızı yönünden ele alma yanlışlığına düşmüşler. Bunlara göre nüfus artışı azalıyor hatta bir gün sıfır oluyor ama ölüm oranı sabit. Sanki Azrail’in elinde liste var. O zaman kıyamete de gerek kalmıyor;  nasılsa azala azala yok olacağız. Belki de başbakanımız bunları okudu ve paniğe kapılarak en az üç çocuk yapın dedi. Okurken güldüm inanın!

Aptal ülkelerin aptal insanları ellisinde, altmışında koyun sürüleri gibi ölüyor diye neden asla kabul edilemez manyakça ölüm oranlarını sabit kabul ediyorsunuz. Çünkü hiçbir şekilde bilme ve mantığa uymayan ve bu nedenle aciz insanların çaresizliğiyle Tanrı’nın üzerine atılan “aptal tavuk ölümü kaderimizin” değişmeyeceğini düşünüyorsunuz değil mi? Çünkü Kerim Korkut'unuz  yok. Onun dışında hiç kimse bir insanın ölmesi gerektiği zaman öleceğini söyleyemiyor. İnşalla yeni düzeni kuracak, kıran girmiş tavuk ölümü oranlarınızı parçalayacağız!

Var olan bir sayı normalde artar, azalmaz; eğer azalıyorsa ortada sorun var demektir. Türkiye’de senede 500 bin kişi ölürse elbette nüfusumuz artmaz azalır, bir gün gelir bu kadar insan doğmayabilir çünkü. 2012 yılında Türkiye’de 375 bin kişi öldü, 1 milyon 280 kişi de doğdu. Ölüm oranı binde 5,1 doğum oranı ise binde 17. İddia sahipleri bu tablonun 50–100 yıl içinde değişeceğini örneğin doğum oranının binde 17’den azala azala binde 0,2’ye kadar düşebileceğini söylüyorlar. Sanıyorum sipariş usulü çocuk yapacağız. Bu arda ne hikmetse ölüm oranı pek düşmüyor; aksine yılda 500 binlere doğru tırmanıyor. Çünkü dedik ya Azrail’in elinde liste var! Bilime gülünmez ama ben gülüyorum nedense.

Veriler bilimsel patentli olduğu için kimse itiraz da edemiyor. Türkiye’de yaşam süresi artıyor, ölüm oranı düşmüyor. O halde demek ki insanlar çok yaşayacağına, yılda 500 binli ölüm sayıları da olacağına göre yaşlılar değil çocuklar ve gençler ölecekler. Yandınız gençlik! Hele de Türkiye’de bir gün doğum oranının binde 0,2 ‘ye düşmesi yılda 5–10 bin çocuğun doğması demektir ki bunların da çoğu zaten doğmadan ölür. Yani zürriyetsiz kalacağız. Belki o zamana kadar hadım trendi popüler olur, kardeş kardeş yatma in; aşk ve seks aut. Hanımlarımızın kulağını öperiz hahahahaha yav bu bilim ne kadar komikmiş!

Bilimin suçu yok, bilim adamıyım diyenler kilim adamı. Ya kardeşim değişen zamanla elbette hayatımızda da değişiklikler olacak. Doğum sayısı elbette azalacak çünkü insanlık düne kadar inek gibi doğuruyordu; bir kadının 30 çocuğu olur mu lan, köpeğin bile olmuyor o kadar! Doğum sayısı azalıyorsa neden ölüm sayısı da azalmıyor? Üstelik denildiğine göre 2050 yılında ölüm oranı binde 9,7 olacak. Yani yılda 1 milyon kişi ölecek. Artı sanırım bu tahminde küresel felaketler ve hortlamış Hitler versiyonları da dikkate alınmadı. Tümden yok olacağız lan anasını satıyım! Valla başbakan haklı, kadınlara söyleyin en az 3 değil 13 çocuk doğursunlar hahahahahaha!

Yazılanlar doğruysa ve gerçekleşirse daha da kötü; insanlık ölüme yenilmiş, yok olma trendine girmiş demektir. Nüfusunun yarısı yaşlı ülke olur mu? Valla kusura bakma Almanya, yanından bile geçmem. Taze piliç gibi kızlar dururken ne işim var doksanlıkların ülkesinde. Kaderine yan Germen hahahahahahaha!

Ama işin güzel yanı da var ne haber! Yani nüfusumuz nasılsa artmayacak aksine azalacaksa ne güzel işte, gelecek endişemiz olmaz ki. Niye yatırım yapacağız, kim için para biriktireceğiz? Koç amcanın parasını oturup yiyelim fındık fıstıkla! Azrail işsiz kalacak, ben ona yanıyom hahahahaha! Aman dikkat! Endişe tedbir, tedbir de manyak yaratır. Dereyi görmeden paniğe kapılan bazı horozlar kümes kanunlarını değiştirir de dağlar taşlar kızan dolar alimallah!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..