Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

100 yıllık İtalyan efsanesi L’Originale Alfredo yakında Türkiye'de!

100 yıllık İtalyan efsanesi L’Originale Alfredo yakında Türkiye'de!
 

Doğum yaptıktan sonra sağlığı bozulup iştahı kesilen eşini elleriyle yaptığı ve sonra adını alacak tadına doyulmaz fettuccini’si ile iyileştiren Sinyor Alfredo’nun 1908 senesinde Roma’da açtığı efsaneleşmiş lokantası, “ L’ORIGINALE ALFREDO “ kuruluşunun 103.yıldönümünde İstanbul’a geliyor.

Halen ailenin 4.kuşağı tarafından aynı anlayış ve kaliteyle işletilen restoran İtalya’da sadece Roma’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Meksika’da bulunuyor.Uzun yıllardır ısrarlı taleplere rağmen Avrupa’da şube açmayıp franchise vermeyerek titizliğini ve seçiciliğini gösteren aile işletmesinin ülkemizi tercih etmesi, İstanbul ve Türkiye’nin son yıllarda yükselen sosyal trendinin bir sonucu olarak yorumlanıyor. Alfredo restoranlarının Türkiye master franchise haklarını 15 seneliğine alan BDI (Business Development International) firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Efe Kırmızıoğlu bu süre zarfında yatırımlarına İstanbul’u takiben Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum ve Kuzey Kıbrıs’ta da devam edileceği müjdesini verdi.

Dünyanın her yanından müşteri portfoyü olan restoranın Roma’daki mekanı adeta bir tarih müzesini andırıyor.
Cumhurbaşkanları, başbakanlar, meşhur politikacılar, dünyaca ünlü sanatçılar, modeller, sporcular ve işadamlarının
fotoğrafları tüm duvarlara hayat veriyor. Bir asırdır kaybolmayan sıcak atmosfer, aynı zamanda, her ülkeden her kesim insanın çekinmeden gelip meşhur ‘’ Fettuccine all’Alfredo ‘’ ve diğer leziz yemeklerini deneyip unutamamalarını sağlıyor.
Tanınmış bir İtalyan şef aşçı ve tamamına yakını orijinal malzemelerle yapılmış mutfağının en görkemli sunumlarıyla ülkemize iddialı bir biçimde merhaba demeye hazırlanan lokantanın, İstanbul cemiyet hayatının önde gelen simalarının ve yemek düşkünlerinin uğrak yeri olması bekleniyor.

 
Toplam blog
: 57
: 877
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

1985 doğumluyum ve geçmişte yaptığım işlerle ilgili her bilgiyi önceki adımlarda sizlerle paylaşt..