Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '11

 
Kategori
Deneme
 

101 = 5. Aşağıdaki yazıyı okumadan bu denkleme itiraz etmeyin, zira mahcup olursunuz!

101 = 5. Aşağıdaki yazıyı okumadan bu denkleme itiraz etmeyin, zira mahcup olursunuz!
 

101 = 5 denklemei, insanlık tarihinin en büyük gizemini çözmemizde bize yardımcı olacak.


İnsanlık tarihinin en köklü, en önemli, en sarsıcı ve en derin komplosuna dair yazdığım 3. yazı bu(*) . Bir önceki yazımda serinin 3. yazıyla sona ereceğini duyurmuştum. Final yazısı olacak olan 3. yazım, plânıma göre, 101'in ne anlama geldiğine dair özet bilgileri içeren bir bölümü de barındıracaktı. Ancak, evdeki hesap, çoğunlukla olduğu gibi çarşıya uymadı. 101 ile ilgili bölüm beklediğimden daha uzun oldu. Bu durumda da, onu bağımsız bir yazı şeklinde yayınlamanın daha doğru olacağını düşündüm. İşte bu yazı o düşüncemin kuvveden fiile çıkmasının sonucudur

 

 

 

Özetle, söz konusu yazı dizim 3 değil 4 bölümden oluşan bir sete dönüştü ister istemez. Bu yazı da dahil olmak üzere 3 yazılık sette bahsettiğim köklü komplo, yaklaşık 5, 000 yıllık geçmişi olan bir vakıadır ve anaerkil toplumla ataerkil toplum arasındaki rekabet, gerilim, çatışma ve tahakküm ilişkilerinden beslenmektedir. Bahsettiğim kompleks süreç, anaerkil ve ataerkil toplumların din, kültür, sanat, toplumsal ilişkiler, ekonomi, ideoloji, teknoloji, bilim gibi hayatın hemen her alanında, her görüngüsünde sürdürdükleri amansız mücadele tarafından domine edilmektedir.

Önceki 2 yazımda da değindiğim gibi, elma, gül, 5, 101 bu komplonun açıklanmasında anahtar rolünü oynayacak olan kavramlar ve sembollerdir. Önce gelin, 101 ya da one-O-one'ın karşımıza çıktığı çeşitli olguları hatırlayalım. Anglo - Sakson eğitim sisteminde, bir dersin başlangıç aşamasını, temel seviyesini simgeleyen nümerik kod 101'dir, neden?

Dodie Smith tarafından yazılıp 1956'da yayınlanan ve başta Walt Disney tarafından olmak üzere, defalarca filme çekilen 101 Dalmaçyalı romanının kahramanı olan sevimli köpeklerinin sayısı 99 ya da 100 değildir de, neden 101'dir? A Beautiful Mind filminde John Forbes Nash'ın MIT'de kullandığı odanın numarası 101'dir. Neden? Matrix'in ilk filminde Neo'nın evinin numarası 101'dir. Neden? Matrix'in, Animatrix de dahil olmak üzere diğer filmlerinde de 101 karşımıza en az 1'er kere çıkar. Neden? Herhangi bir disiplinin / olgunun / varlık dairesinin esaslarını, temellerini anlatan çalışma, makale, kitap, dijital sunumun vb'nin kodu mutlaka 101'dir, neden? George Orwel'ın 1984 romanında insanların girmekten ölesiye korktukları, fizikî ve psikolojik şiddete ve işkenceye maruz kaldıkları çok kötü üne sahip olan odanın numarası 101'dir.Neden? Cradle of Fear filminde de 101'e gönderme yapılır. neden? Commodore64, 1980'lerin başında piyasaya verdiği efsanevi basketbol oyununun adına 101 (one-O-one) demişti, neden? Popüler müzik alanında 101 çok sayıda müzik eserine isim olarak verilmiştir. Neden? Dünyanın en yüksek binalarından olan Taipei'deki gökdelen, sanılanın aksine, 101 katlı olmamasına karşın, adı Taipei101'dir. neden? Kill Bill - 2 'de filminde Bill'in kaldığı oda numarası 101'dir. neden? Anglo - Sakson ülkelerinde, özellikle de ABD'de, ülkenin en temel, en önemli, en yoğun ve ana arter kabul edilen oto yollarının nümerik kodu 101, yani one-O-one'dır. Neden? Ve nihayet, 10'luk sayı sistemindeki (10 tabanına göre) 5'in 2'lik sayı sistemindeki (2 tabanına göre) karşılığı 101'dir. Hmmmmm bu matematiksel ayrıntı çok enteresan doğrusu. Bakalım bunun altından ne çıkacak? Gördüğünüz gibi, 101, yada one-O-one, yânî, Amerikalıların telaffuzuyla 'uvanaovuvan' hayatın neredeyse hemen her alanında karşımıza çıkan bir olgudur. 101'in çeşitli düzlemlerdeki tezahürlerine dair olan listeyi çok daha uzun tutabilirdim. Ancak, bu kadarının da 101'in hayatımızda nasıl da vazgeçilemez bir yer işgal ettiğine yeterince ışık tuttuğuna inandığımdan, örnekleme operasyonunu burada kesiyorum.

Bu yazıdaki en önemli husus, 5'in, 101'in 10 tabanına göre ve 101'inde 5'in 2 tabanına göre karşılığı olduğudur.

Bir diğer deyişle, (10 tabanına göre) 5 = (2 tabanına göre) 101'dir.

Evet, insanlığın muhatap olduğu en büyük, en derin, en komplex, en şaşırtıcı komployu açıklayabilmek için gereken alt yapıyı, okumakta olduğunuz metinle birlikte sayıları üçe varan bir yazı seti halinde kurmuş olduğuma inanıyorum. Şimdi de, bu komployu (10 tabanına göre) 5 = (2 tabanına göre) 101, elma, gül üzerinden deşifre edeceğimiz 4. ve son yazıya geldi sıra. Anlayacağınız, okumakta olduğunuz metni takip edecek olan final yazısında dananın kuyruğu kopacak. Söz konusu metnimin, bu kâdîm ve komploların komplosu olan realitenin, bu en derin sırrın, bu çok zor bulmacanın gün ışığına çıkmasına hizmet edebileceğini umuyorum (*) söz konusu yazılar için bknz: http://blog.milliyet.com.tr/Elma_sadece_elma_midir_/Blog/?BlogNo=323695 http://blog.milliyet.com.tr/Insanlik_tarihinin_en_derin__sarsici__sasirtici_gizemini_birlikte_desifre_etmeye_hazir_misiniz_/Blog/?BlogNo=325117

 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..